I Helg och Söcken
Sviter av en vacker sensommarsöndag
Vaknar stel i kroppen, svårt att komma upp ur sängen efter en härlig sensommar (tidighöst?) söndag, som helt ägnades åt trädgården. En total makeover av perennrabatten, där kilovis/litervis/
En synnerligen trevlig och personlig trädgårdshandel som nu fått ett mysigt kafé med hembakade bullar och kakor och jättegoda smörgåsar.
På återseende//Göran
Snart är det jaktsäsong
Men då är det förhoppningsvis inte vi som blir i siktfältet, utan helt andra djur.
Från utflykt med Tyresö Fotoklubb i Tyresö Slottsträdgård i lördags. Bilden redigerad i Color Efex Pro 4.
På återseende//Göran
Och när man kysser grodan...
så förvandlas han och man får en prins, eller hur? Sagan är sann. Bildbevis föreligger. Och fotografiet ljuger ju som bekant aldrig.
Min fotoklubb, Tyresö Fotoklubb var i lördags ute i den vackra slottsparken vid Tyresö Slott med modellfotografi på agendan. Vi var väl ett 20-tal fotografer som svärmade runt i parken idet vackra vädret, med primus motor Ann-Mari D, som entusiastisk som vanligt inte bara basade för det hela utan också hade ordnat både med professionella modeller och deras utstyrsel (för slottet tidstypiska 1700-talsdräkter, från Buttericks). Det är roligt och lärorikt att göra sådana här fotoutflykter tillsammans; förutom att det är trevligt att umgås runt ett gemensamt intresse så lär man sig mycket, och det kan ibland vara väldigt givande att ha ett speciellt mål och syfte med fotograferingen.
En synnerligen väl tillbringad lördag eftermiddag alltså.
Idag har jag kokat äpplemos. Det är nånting helt annat, inte lika fotomässigt.
På återseende//Göran
Las Vegas - en återblick
En del av bilderna visade tidigare, men jag har roat mig med att göra ett bildspel, med musik till. En liten berättelse om hur jag såg staden; allt glitter och glamour å ena sidan, men också den andra sidan av myntet med bland annat mer eller mindre trasiga människor som alla försöker överleva på olika sätt i denna anakronistiska stad.
Länken ligger på Youtube. Tips: klicka på "YouTube" nere till höger i listen så kan man se bilderna i fullformat (vilket de tjänar på).
På återseende//Göran
Slow food eller långsam matlagning
Idag tog middagen 5 timmar att laga. Nå, jag stod nu inte på pass och grejade hela tiden - det blev oxsvanssoppa och större delen av tiden skötte den sig själv, dvs när köttet kokade.
Som led i att inte alltid behöva vara så effektiv, att inte alltid behöva göra saker snabbt, att låta saker och ting ta sin tid. Alltså långsamhetens lov, igen.
Och just oxsvanssoppa, eller kanske att göra något som bryter mot det vanliga, möjligheten att få använda ovanliga råvaror, som var vanligare förr, men som tenderar att glömmas bort eller fasas ut ur vårt snabba och effektiva samhälle.
Men det var en njutning, både under tiden den blev till och efteråt, när vi åt. Det blev väldigt gott.
Med klippt persilja på topp.
På återseende//Göran