Fotosidan Akademi: Så här blir du blir nöjd med din utskrift20 Akademipoäng

Crimsons Printkurs

Vill du beställa utskrifter av dina bilder, men är osäker på hur du ska göra? Är bilden stor nog, håller den i kvalitet och hur ska den behandlas och exporteras för att bli så bra som möjligt som print ? Den här kursen ger dig den kunskap du behöver för att på bästa sätt beställa printar från Crimson.

Denna kurs har tagits fram i samarbete med Crimson för att underlätta för dig som vill beställa bilder från Crimson – men kunskapen är också användbar för dig som vill skriva ut dina bilder själv. Kursen går igenom grunderna i färghantering och hur du färdigställer en bild.

Att kunna göra utskrifter av sina bilder hänga upp dem på väggen är ett fantastiskt sätt att uppleva motiven. När du ser dina foton som utskrifter får de liv – färgerna, detaljerna och hela känslan blir tydligare och mer påtaglig än på en skärm. Att hänga bilder på väggen som konstverk gör också ett rum mer personligt och hemtrevligt. Det är ett härligt sätt att omge sig med minnen och göra dem till en del av vardagen – och en perfekt present.

Kanske gör du också fotouppdrag och har kunder som vill att du levererar förstoringar. Hos Crimson kan du göra utskrifter på en mängd olika papper och det finns möjlighet att få dem monterade eller ramade direkt.

Att beställa bilder hos Crimson är snabbt och lätt, tack vare ett pedagogiskt beställningsflöde. Men för att få bästa resultat är det bra att ha kolla på viktiga steg i bildbehandling och export av dina filer innan det är dags att skicka din beställning. Hur gör man med färgprofiler och filformat –  och vad är egentligen bitdjup och färgrymder?  Bör bilden skärpas före utskrift? Och vilken storlek och upplösning ska filen ha?

Den här kursen ger dig den kunskap du behöver för att undvika de vanligaste felen och leverera rätt material – så att du blir nöjd med dina bilder.