Annons

Sigma 28mm f/1.8 II Aspherical

Betyg


(2.33/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2012-02-24 johanolof
PLUS: Billigt, duger fint till video med kort skärpedjup samt mjuk och helt okej bokeh
MINUS: Plastigt, oskarpt

Har inte lyckats få den att kommunicera ordentligt med någon digital Canon hittills. Ett tag fungerade autofokus men inte längre, nu måste jag tejpa för kontakterna för att inte få error-meddelande. Mycket märkligt! Därmed är den fast på manuellt läge och med öppen bländare. Jag använder det enbart till filmning då det är väldigt oskarpt vidöppet, nedbländat har jag inte haft möjlighet att testa.

Pris: 600
2006-06-19 noak
PLUS: Ljusstarkt, ganska snygg oskärpa.
MINUS: Mjuka bilder vid stor bländaröppning, överhuvudtaget lite för "soft". Ganska långsam autofokus som jagar lite för ofta.

Ett funktionellt objektiv med en del brister. Passar den som prioriterar ljusstyrka framför skärpa och snabbhet.

Köpt hos: begagnat

Pris: 1250
Mats Eriksson
2003-02-04 holo
PLUS: Bra ljusstyrka, lätt
MINUS: Plastig, dålig närgräns, medioker skärpa och dålig autofokus.

Även om detta nu är en utgången produkt är det ingen jag kan rekommendera. Gluggen faller på framför allt två saker: Närgränsen är 30 cm, vilket kan låta ganska bra. Men jag vill kunna komma 5-10 cm närmare med lite vidvinkligare objektiv. Skärpan känns tyvärr inget vidare. Man ska kunna ställa mycket högre krav på fast optik. Vid största bländare är den helt oacceptabel.

Objektivet är lätt men känns också väldigt plastigt. Autofokusen är som vanligt för dessa objektiv inte särskilt bra. Objektivet är dock ganska billigt och trots allt hyggligt prisvärt.

Liknande produkter: Sigma 24/2.8

Köpt hos: Björns foto & Video

Pris: 1895
2002-09-25 micro
PLUS: Närgräns, byggkvalité, ljusstyrka
MINUS:

När jag beställde detta var jag förberedd på att få hem nåt väldigt plastigt halvbra skrot med tanke på det låga priset. Men jag blev positivt överaskad av första intrycket och med tiden har jag gillat detta objektiv mer och mer. Skärpan upplever jag som bättre än hos min EF 28-105usm, men jag har inte haft möjlighet att testa mot andra fasta 28mm gluggar. Men bra optiska egenskaper tycker jag absolut man får för så liten peng. Byggkvalitén står sig mycket bra mot Canons egna "lågprisgluggar", och jag uppfattar den som betydligt rubustare än t.ex cosina/vivitar etc i samma prisklass.
Närgänsen ligger på 0,3m vilket jag gillar! Detta tillsammans med f1,8 gör att man kan få riktigt härliga närporträtt med kort skärpedjup trots vidvinkelt.
Efter att jag köpt denna glugg har 19-35an blivit liggande ganska ofta pga detta, 28an ger härliga perspektiv när man kommer nära.
Vill du ha en prisvärd vidvinkel rekomenderar jag denna! 24mm hade varit kul men då får man betala betydligt mer för samma ljusstyrka.

Köpt hos: Scandinavian Photo
ANNONS