Annons

Sigma 18-300mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM | C


Summering

Superzoom anpassat för kameror med sensorer i APS-C-format med optisk bildstabilisering. Bildstabilisering gäller ej Sony-varianten eftersom Sonys kameror med A-fattning har det redan inbyggt i ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Pierre Stjernfeldt
2015-10-03 PierreS
PLUS: Skärpa, autofokus, zoomomfånget 18 - 300
MINUS: Bildstabiliseringen kunde varit mjukare. Autofokusen är inte det jag brukar kalla HSM eller USM. Inte särskilt hållbart pga den långa struten. Är inne på mitt tredje exemplar. Det har varit så bra att fota med att jag köpt ett nytt när det pajat. Skulle rekommendera att köpa tilläggsförsäkringen som Cyberphoto erbjuder. Det är möjligt att Nikons eller Tamrons håller bättre men jag har varit såpass nöjd med bilderna med detta att jag inte vågat byta.

Jag köpte denna glugg efter att jag tappat mitt favoritobjektiv Sigma 17-70 dels i berget och sedan ner i en brackvattenspöl på Blå Jungfrun. Anledningen var att jag ett tag funderat på ett superzoom att filma med. Jag är mycket glatt överraskad av denna glugg. Skärpan är betydligt bättre än förväntat och autofokusen är snabb och rätt. Dock inte det man borde kalla HSM. Man ska inte snurra på fokusringen när AF är på. Om superzoomarna redan blivit så här bra så måste nästa generation bli riktigt fina. På minussidan sätter jag bildstabiliseringen som inte är riktigt lämpad för filmning. Hoppas det blir bättre. I övrigt det bästa allroundobjektiv jag haft. Det sitter på hela tiden nu. Jag funderade på 5 poäng men gav 4 pga bildstabilisatorn som funkar bra vid stillbilder men inte är helt ok vid filmning.

Allt är en kompromiss men jag anser att jag på mina naturvandringar, inventeringar och annan fotografering som inte kräver specialskärpa tjänar bilder på att ha detta monterat på min kamera. Det är som sagt överraskande skarpt.

Tillägg 2017-04-02 Jag köpte Canons 15-85 mm i vintras eftersom jag inbillade mig att jag behövde ett normalzoom... Ärligt talat så kan jag inte avgöra vilken som är skarpast... Så det enda jag betalat för är de där tre millimetrarna 15-18 mm... som i och för sig är mer än man tror.

Liknande produkter: Tamron 16 - 300.... Valde bort det på grund av CA enligt recensenterna. Bildstabiliseringen ska dock vara mjukare på den.

Kundtjänst: Brukar alltid vara bra på Cyberphoto

Pris: 4990
ANNONS