Annons

Olympus Zuiko Digital ED 35-100mm F2.0


Summering

Olympus FourThirds
Super High Grade
Ultra-bright 1:2.0 fixed aperture
Super ED and ED glass elements for absolute minimum chromatic aberration.
Splash and dust proof construction to enhance ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2012-10-04 Fredrik AVT
PLUS: Skärpan, exakthet i fokusering, låg distorsion och vignettering, byggkvaliteten på topp. Motljusskyddet sitter exakt och är lätt att ta av sätta på.
MINUS: Något tvekande autofokus ffa vid maxtele och sämre ljus (E3) och lite för långsam AF för sport. Dyrt i nyinköp. Vikt och storlek.

Lite tråkigt att nypriset är så högt och att autofokus motorn inte är den senaste annars är ju detta en klassisk bildvinkel för sport. Skärpedjupet motsvarar f/4,0 på FF och sett till detta är det osedvanligt dyrt. Men tittar man på kantskärpa, vignettering och distorsion så slår ju detta mitt tidigare Canon 70-200/2,8 L med råge. Lägg därtill tryggheten att veta att då fokusmotorn stannar så ÄR man i fokus. Behöver inte gardera sig med att ta om. Betänker man det höga priset och vikten (relativt till bildcirkeln) skall man komma ihåg att Zeiss nya filmobjektiv i 70-200 klassen kostar avsevärt mycket mer än Nikons och Canons. Så det är nog sant att hade man släppt ett så optiskt optimerat objektiv för Nikon och Canon så skulle det nog inte kostat 20.000:- nytt utan mer som Zeiss och då blir ju detta relativt billigt.

Det största problemet är egentligen frågetecknet kring Olympus framtida 4/3 satsningar där olika bud lämnas.

Liknande produkter: Nikons och Canons 70-200/2,8 och Canons 70-200/4,0
Patrik Bentelius
2010-08-27 Patrik Be
PLUS: Extremt bra skärpa och kontrast. Mkt bra bokeh! Kvalitet!
MINUS: Tungt men med tanke på ljusstyrka och brännvidd egentligen inte...

Ett helt enktelt fantastiskt objektiv! Knivskarp även på full bländaröppning och en fantastisk bokeh! Mkt gedigen och tung men ändå rätt behändig förutom det enorma motljusskyddet. Bländaren är fast över hela området (f:2,0) och optiken har intern zoomning dvs den är lika stor oavsett brännvidd. (Motsvarande brännvidd på 24*36 blir 70-200 mm) Värdlens första och enda 70-200 med en ljusstyrka på 2,0!!!
2009-12-31 Ignatius Riley
PLUS: Bildkvalitet i absolut toppklass redan vid full öppning, snygg oskärpa, ljusstarkt, vädertätat, robust.
MINUS: Tungt, stort, hög kostnad.

Makalöst bra objektiv. Använder det till både porträtt och naturfoto.

Vikten och storleken är väl egentligen de enda nackdelarna. Och priset kan tyckas avskräckande men ärligt talat är det värt varenda öre. Det här är galet bra.

Liknande produkter: Hittills har jag inte hittat något likvärdigt.
ANNONS