Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Olympus C-4000Zoom

Betyg


(4/5)
(3.5/5)
(4.5/5)
(4.75/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Janos Rapai
2005-07-17 J.R

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Tar bra bilder både innom, och utomhus ergonåmiskt bra formad, knapparna bra placerade.
MINUS: Negativt om kameram? egentligen ingenting. Tyvärr, lite kapacitet på kortet Smart Media Max 128 Mb.

Jag har en Olympus 4000 4 Mp köpte för 2 år sedan, fungerar väl. Af-en lite långsam, men kan man vänja sig vid det så är det inga problem att ta bra kort med den. Auto WB-n fungerar bra innom och utomhus, faktiskt bättre än flera dyrare kameror inl.Dslr. Tar man kort medljus, du kan vara säker på att det blir bra exponerad. Motljus ska man alltid ljuskompensera (det gäller alla digitala kameror). Objektivet är 32-96 (bra vidvinkel) med 35mm motsvarande som är ganska unikt, såvitt jag vet finns inte någon annan kamera med rak 2,8 objektiv. Man har macro, supermacro, 2 cm från objektivet med eller utan blixt. Det finns sällan på andra kameror. Skärpan på bilderna blir mycket bra, finns vissa som påstår att bilderna är överskarpa i Olympus. Jag tycker att när man har bilder direkt ur kameran utskrivet, eller bara beskurit i Ps utan att lägga till skärpa det är just så alla kameror ska vara inställda. Allt annat är bara undanflykter med dåliga programvaror typ utfrätt himmel, mycket brus, osv. Manuella inställningar A (bländeprioritering) S (ex.ptid) M (allt manuellt), med 15 sec exponerings tid med möjlighet till kreativ fotografering. Synkuttag till extern blixt. Kan användas i atelje. Blixtbilderna kan man kompensera ned med -0,3 då blir bilderna inte utfrätta. Kameran är lätthanterlig, när den är inställd med möjligheten att utnyttja WB-ns funktionsinställning på en fri knapp, så har du den med en knapptryckning. Jag tycker det är lätt. Med tummen kan man hantera kameran, ta kort titta på kort, ev film. Jag har ganska stor hand, men den sitter som gjutet, kan bara berömma, handtaget, knapparnas placering.
Kameran tar jpg och tiff.

Liknande produkter: Nikon 5000 Canon G3

Kundtjänst: Behövdes inte

Köpt hos: Beggat

Pris: 2700
Matts Rydén
2005-07-07 lavadusch

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En stabil kamera till en relativt billig peng.
MINUS: Lite för slö..tar tid innan den kommer till skott.

Sammanfattat en bra och relativt billig kamera som i mitt tycke räcker länge..bra möjligheter, både automatiskt och manuellt.

Kundtjänst: Har alltid fungerat

Köpt hos: Någonstans på ett kursat företag på internet.

Pris: 3400
Mats Lundqvist
2005-05-24 Matzzareli

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Att man kan köra manuella inställningar gör den mer användbar, om man vill påverka bildens resultat.
MINUS: Startar upp alldeles för långsamt, och att man inte kan spela in film med ljud

Är mycket nöjd med kameran, har tagit över 7000 foto med kameran sedan jag köpte den hösten 2003. Ända problemet jag har haft är när jag tar foto utan blixt, gryniga bilder och pixel problem. Allt går att fixa till men jag tycker inte det skall var så. Har även haft problem med minneskortet, kan säga att dessa kort är ganska så känsliga för fett och smuts.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4100
Jörgen Hedin
2005-03-24 mrhedin

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Det låga priset i förhållade till bildkvalitet och funktioner. Bra menyer, övrig manövrerbarhet och grepp.
MINUS: Inte så liten så den jämt hänger med överallt. Kameran ligger ju i gränslandet mellan kompakt/system. Lång uppstart.

Jag tycker kameran är precis snäppet över en kompaktkamera i storlek. Därför känns den lite stor ibland när man tror att man har en liten kamera. Å andra sidan så har den ett väldigt litet format om man istället ser den som en systemkamera. Kameran sitter även på en hel del funktioner som mer avancerade systemkameror har vilket skiljer den rejält från en kompaktkamera.

Detta har gett mig känslan att den räcker ganska långt om man köper den som förstakamera.

Liknande produkter: Olympus C4040Z

Kundtjänst: Fick min kamera lagad av Olympus kostnadsfritt 1 månad efter garantitidens slut när jag själv hade klantat mig rejält. Positivt!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3100
ANNONS