Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Olympus OM-Zuiko 24mm f2.8

Betyg


(3.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2005-02-20 Tommy Åström
PLUS: Riktigt skarp på mindre bländare.
MINUS: Vinjetterar märkbart mycket.

Jag har en sen variant med fin antireflex behandling, som står pall för en solstråle på frontlinsen. Skärpan på bl 2.8 räcker till men den är ett par strån vassare på bl 8. Tycker på det hela taget att den ger min Leica 24:a en riktig fight, i stort sett samma skärpa. Motljusegenskaperna är bättre på Zuiko jämfört med Leica. Men däremot så vinjetterar den rätt så mycket, men bländar man ned några steg så är det okej. Som alla andra Olympus objektiv så är det litet och lätt. OM-4 + 24mm 2.8 väger ungefär som en Leica R-3 utan objektiv, härligt.
Använder du OM-systemet så tycker jag att du ska skaffa en sån här glugg, du kommer inte att ångra dig.

Köpt hos: Privat.
volker kelm
2004-01-23 volker
PLUS: liten och lätt
MINUS: stark vinjettering och oerhört motljuskänslig

Sorry, den här gluggen håller inte måttet. Skärpan är visst bra, men den vinjetterar grymt mycket och i motljus är den helt oanvändbar, och det menar jag på full allvar, bilderna blir bara ljus över det hela pga alls dom reflexer som spökar hit och dit.

Ok, något till godo. Det är den äldre versionen utan flerskikts-antireflex. Har jag fått den nya kommer en ny recension.

Liknande produkter: Nikkor 2,8/24mm Canon 2,8/24mm SSC Olympus Zuiko 2,8/28mm

Köpt hos: i Halmstad

Pris: 800
ANNONS