Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Olympus XZ-2


Summering

En efterföljare till XZ-1 med ny 12 Megapixel CMOS-sensor, bildprocessor TruePic VI och samma ljusstarka objektiv



Betyg


(4/5)
(3/5)
(4/5)
(3/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Peter Eskilsson
2014-09-25 Peter Eskilsson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Lagom stor för att greppa och hålla i, då sett till att det är en kompaktkamera. Ljusstyrka. Helt ok bildkvalitet. Mycket bra macroläge (fast låst till vidvinkelläge) Superpanel. Går att skräddarsy några knappar, samt enkla byten med fler funktioner.
MINUS: Ingen inbyggd sökare. Något opålitlig exponeringsmätning. Osäker fokusering i sämre ljus. Sparade inställningar i C-läge går inte att finjustera, utan man måste radera allt, och sedan göra om hela proceduren, vilket blir lite bökigt. Spak för zoomning (går att ha på objektivring, men slö) Ingen gänga för filter, eller billig vidvinkeltillsats. Långsam om man jämför med systemkamera. Batteritid under medel. Laddning direkt i kameran, och onödigt dyr separat laddare.

Slog till på en sån här i slutet av dess karriär på marknaden, vilket då ledde till ett attraktivt pris. Inte supernöjd men helt ok. Min första olympus, vilket gav smått huvudbry med tillvänjning av menysystem och kontroller. När jag fick grepp om den sk superpanelen och multifunktionen hos några reglage så kändes det bättre. Ljusstyrkan uppskattas och det går ofta att få bakgrundsoskärpa, speciellt om man använder sig av ND-filtret. Bildkvalitet är helt ok. Jag jämför då med andra kompakter jag ägt som S100, och G-serien från Canon. Upplever dock att det brusar mer än väntat, och jag har inte fått riktig kläm på vilka brusreducerande inställningar jag ska använda. Borde testa raw också, men är lite bekväm av mig.Tycker ljusmätning är lite lurig också. Saknar såklart en sökare

Liknande produkter: Canon Powershot G16/15. Till mitt behov så är dom riktigt dyra sk ädelkompakterna, en överkurs...

Pris: 2200
ANNONS