Annons

Olympus XA


Summering

Kompaktkamera med fast optik 35 mm 2,8



Betyg


(4.7/5)
(4/5)
(4.3/5)
(baserat på 10 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Martin Edman
2012-05-28 Marrapirreparra

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Storleken, och användarvänligheten.
MINUS: Svag mätsökare, bättrade den lite med spritpenna.

En fantastisk kamera som ersatte min Leica M3. Har den alltid med mig och den funkar riktigt fint. Liten och smidig, skarp optik och enkel att hantera.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Pris: 400
Erik Danielsson
2012-01-26 luminousoctaves

Att använda: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Manuell, superkompakt, tyst och lagom skarp. Hyfsat ljusstark. Fin, smart och funktionell design. Motljuskompensation.
MINUS: Max ISO 800, svag mätsökare, svag blixtlösning.

En mkt bra resekamera. En otroligt bra ”alltid ha med sig”-kamera. Får plats i bröstfickan. Tar skarpa bilder.

Pris: 500
robert ek
2009-12-10 bekantorg

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten Skarptecknande optik, bra kontrast.
MINUS:

XA:n är den enda analoga kamera jag haft som verkligen lever upp till epitetet "få plats i skjortfickan". Skarptecknande optik, bra kontrast. Batteriet varar i evigheter. Enkel att använda. Blixten är väl inget vidare men eftersom slutaren knappast rubbar kameran klarar man tider ned till 1/15 på stadig hand.

Pris: 300
Johan Persson
2009-05-12 seochtamed

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Medförbarheten och resultaten
MINUS: detaljer

Typisk BZ kamera, köpte min på Cypern som ersättning för en stulen. Den har rest med mig till 6 värlsdelar och bara fungerat bra. Bra HumanEngeenering av Porsche. Blixten är lite stökig, batteriluckan har gått sönder på de flesta ex jag sett, men kameran har Rangefinder, motljuskompensation, bra optik samt är i högsta grad medförbar.
Ej till salu!

Liknande produkter: ------

Kundtjänst: inte behövt

Köpt hos: PXCV
2007-11-17 dentan

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Alla reglage på precis rätt ställe. Lätt och snabb att arbeta med. Finfin bildkvalitet, överträffar inte bara de flesta kompakter. Avtryckare är fel ord här, man håller pekfingret på det räfflade området bredvid avtryckaren och för sedan fingret över avtryckaren. Bilden tas utan att kameran skakar till. Kameran exponerar från 10 s - 1/500 s, fastän de långa tiderna inte anges på kamerahuset. Upplättningsblixt i dagsljus görs med blixtens filmhastighet inställd på FULL och kamerans bländarspak förs först till blixtläge och därefter till den bländare som skulle använts vid vanlig dagsljusfotografering.
MINUS: Jag har bara gott att säga om XA. Ibland funderar jag på att komplettera med en XA4, som också verkar vara riktigt trevlig.

En riktig pärla till kamera, som jag köpte ny för många år sedan. Den har följt mig jorden runt i porföljen och i bröstfickan med snodden inknäppt bakom en skjortknapp. (Jag har tillbringat c:a 5 år effektiv tid på resande fot utanför Europa, med XA:n i sällskap). Den enda reparation som jag kostat på kameran är ny skumgummipackning till "bakluckan" efter drygt 20 år. Jag har alltid kameran i en liten skinnpåse (originaltillbehör) som jag köpte tillsammans med kameran. Nu skulle avståndsinställningen behöva smörjas upp, det känns som om fettet torkat till en liten knuta och detta gör, att avståndet "hoppar" från 1,2 - 0,8 m. Här ställer kamerans kompakta konstruktion till problem, eftersom den lins som rör sig inte är den främsta utan en mellanliggande. Det blir en dyr reparation om jag över huvud taget hittar någon som vill ge sig på ett sådant arbete. Jag har lätt för att ställa in avståndet. Dessutom gör den korta brännvidden att man alltid kan få en skarp bild om man undviker de allra största bländarna - bl 5,6 är markerad som "vardagsbländare" för den som inte vill bry sig.

Köpt hos: Fotoaffär i Göteborg, stängd sedan många år.
Berth Westman
2005-11-03 klerk

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Skarp. Bra exponering. Liten. Lätt. Tyst. Avtrycket.
MINUS: Avtrycket.

En mycket kompakt manuellt fokuserad småbildskamera med skaplig ergonomi men framför allt: KUL! Skarp 35/2,8 och bilderna blir förvånansvärt välexponerade. Oerhört tyst. Tidsskala i sökarfönstret. Något så ovanligt som skärpeinställning via snittbild! På denna lilla! bara Contax T har något liknande och den är tyngre och (hittills i alla fall...) skörare. Lurig avtryckare. Känslig till tusen!

Köpt hos: Privat

Pris: 200
2005-08-13 osli73

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Kompakt mätsökarkamera; bra objektiv; cool design; känslig avtryckare (minimerar rörelse); manuell bländare
MINUS: Lite knepig att fokusera snabbt

Det här är kameran jag alltid har med mig i väskan (något som en digital kamera, tyvärr, inte skulle klara av). Trots att det är en kompaktkamera så ger den mycket bra bilder. Ett objektiv som bräcker alla moderna kompakta zoom kameror.

Pris: 500
Mattias Lundblad
2005-01-23 MattiasL

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Manuell bländare, automatik på långa tider, manuell skärpa, tyst, diskret, rolig.
MINUS: Dålig mätsökare.

En rolig kamera med få motsvarigheter. Fast 35/2,8 är inte många kompakter som har. Det går fort från att man ser bilden till att man tryckt av, även om mätsökaren inte är så lätt att använda. Ingen slutarfördröjning à la My 1. Objektivet förvånar ibland med sin skärpa. Vinjetterar dock ordentligt på full öppning, vilket jag oftast tycker är trevligt.

Liknande produkter: Minox 35

Köpt hos: privat

Pris: 500
2003-08-12 LaRoBo

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: liten, praktisk kompaktkamera med bra optik
MINUS: lite bökig skärpeintällning

oöm liten fickkamera med bra ljusstyrka (2,8) och ett mkt skarpt 35mm objektiv, bländarförval (=tidsautomatik upp till många sekunder), känsligt elektroniskt avtryck och mycket diskret vad gäller ljud (ingen surrande zoom eller filmframmatning här inte, praktiskt vid fotografering på museer etc..). Enkelt att kombinera långa exptider med blixt (lös liten tillbehörsblixt). Rekommenderas varmt! (kan fås beg under 1000-lappen )
Stefan Johansson
2002-12-27 klabbarpan

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten och behändig kompakt med skarptecknande optik.
MINUS: Svårt att ställa skärpan, otydlig fokusering.

En kamera som är ett mycket bra komplement till den övriga utrustningen.

Liknande produkter: Minox

Köpt hos: Begagnad från privtperson.

Pris: 500
ANNONS