Annons

Olympus is-3000


Summering

SLR-kamera med fast zoomobjektiv på 35-180mm (f. 4,5-5,6/22). ED-glas, 15 sek-1/2000, inbyggd blixt med ledtal 28. Konverters medför 28 resp 300mm utan ljusförlust, även macrokonverter finns. Extern ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(5/5)
(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Anna Klevebäck
2010-11-12 Annapanna.k

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Allt man behöver som nybörjare och amatör, samlat i en enda kamera.
MINUS: Blixten som är ljusstark men inte går att rikta (annat än rakt fram)

Kärlek vid första ögonkastet. Min första "riktiga" kamera köpt då jag skulle gå en fotokurs.
Joaquim Homrighausen
2003-06-02 joho

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, lätt och genomtänkt.
MINUS: Kompaktkamera med fast optik.

Det ÄR en kompaktkamera med fast optik (även om det finns en del tillägg man kan köpa till), och det är väl i princip en av de få nackdelar med denna kamera. Jag har haft den här kameran ganska länge, den har fått vara med både i vått och torrt; och den hänger med en - ypperligt, skall tilläggas.

Den externa blixten (G40) är inte ett måste, men rekommenderas varmt. Olympus lär få svårt att överträffa den här kameran, trots att den numera har ett antal år på nacken.

En del tycker att den är klumpig och stor, jag tycker den väger perfekt i handen och har ett klockrent "enhandsgrepp".

Liknande produkter: En hel del; men ingen kom - på "den tiden" - i närheten. Det var väldigt mycket "kärlek vid första ögonkastet", om man nu kan säga så om en kamera ;)

Köpt hos: FotoOptik i Luxemburg
Berth Westman
2002-12-27 klerk

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Allt man i 95% av fototillfällena behöver. Säkert!
MINUS: Lite fiddligt med vissa knappar innan man blir van. Batteriberoendet.

Kamerornas "multi purpose tool", skillnaden mellan is-3000 och multiverktyg i allmänhet är att denna verkligen fungerar.

Bildresultatet blir ypperligt i 99% av fallen. Skärpan hos detta objektiv är faktiskt enastående. Även med konverters bibehålls skärpan och, vilket är ovanligare, ljusstyrkan.

Ett flertal förinställbara program finns, där mitt favoritprogram är "porträtt". I detta läge synkar också den starka (ledtal 28) inbyggda blixten ända upp till 1/2000 sek! Naturligtvis finns också P, A, S och M. +/- kompensation i två steg, macroläge, diverse blixtfunktioner mm. Autofokusen är både snabb och exakt. Hjälpbelysning finns vid otillräckligt ljus. Filmframmatningen och slutarljudet tillhör dom tystare. Max bildhastighet tyvärr bara 2 bilder/sekund.

Motorzoomen går i två hastigheter beroende på hur hårt man trycker och zoomar snabbt mellan ytterlägena. Manuell fokusering är möjlig och sköts med motorzoomens reglage. Lite udda, men det funkar.

Med den avancerade externa blixten G40 får man ytterligare möjligheter såsom sync på andra ridån och stroboskopeffekt bland mycket annat.

I USA säljs denna under namnet is-3 dlx. Observera att denna modell saknar den förträffliga funktionen med blixtsynk upp till 1/2000 (super FP)!!!

Jag kan verkligen rekommendera denna kamera. Rymmer en hel kameraväska i ett relativt smidigt yttre. Har tyvärr slutat tillverkas, men finns på begagnatmarknaden från ca 3000 kr. Det är den värd!

Edit 2007-10-03: NU är den jättebillig! Finns från ett par hundralappar! Finns det bättre köp när det gäller kameror? Tänk om! Det är inte bara digitalt som gäller! Analoga bilder får en skjuts som man inte tror är sant. Ibland. Faktiskt!
ANNONS