Annons

Olympus TG-810


Summering

Digital kompaktkamera som är vattentät till 10 meters djup och stöttålig från 2 meters höjd. 14 MP och videomöjlighet i HD (720P)



Betyg


(4/5)
(3/5)
(3/5)
(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Magnus Wikell
2011-09-05 mange69

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust byggd, hyfsat enkel att hantera, ofarligt att låta barnen plåta =), roligt att kunna ta med kameran ut i/under vattnet
MINUS: För få personliga inställningar, exempellöst långsam GPS som dessutom drar en massa batterikraft, långsam uppstart och långt mellan varje bild i Single Shot-läget.

Ett trevligt komplement till systemkameran. Ibland kan det vara skönt att resa lätt =)

Försökte inledningsvis att utan framgång ställa bildkvalite i "bästa" läge, men valet var inte möjligt. Kom till slut fram till att det inte var möjligt att ha högsta kvalitet och seriebildtagning samtidigt, vilket kanske borde ha framgått i instruktionsboken...

En mängd förinställda bildstilar varav några faktiskt är användbara, exempelvis "hålkamera".

JPEG-komprimeringen går hårt åt bilderna (vilket i och för sig märks först när bilden visas i över 50% storlek). Skärmen är dock riktigt bra, och faktisk skaplig i fullt dagsljus.

Hade otur med mitt första exemplar, då det dök upp smuts på sensorn. Hoppas att det var en tillfällighet, och att mitt senaste ex inte har lös smuts innanför skalet. Det är ju inte direkt läge att öppna och blåsa rent.

Investera i ett extra batteri. Förvarningen innan batteriet är slut är väl sisådär.

Liknande produkter: Olympus TG-610

Kundtjänst: Upptäckte smuts på sensorn (stor blaffa i nedre högra hörnet) en bit in på utlandssemestern... Fick kameran utbytt på plats hos varuhusets servicedisk, då den endast var tre veckor gammal.

Köpt hos: MediaMarkt

Pris: 2690
ANNONS