Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Olympus M.Zuiko Digital 14-42mm 1:3.5-5.6 II MSC


Summering

Kitobjektivet som medföljer Olympus E-PL2, micro 4/3 fattning.



Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2012-07-08 Kjell Olsson
PLUS: Kompakt, skarpt och relativt välbyggt
MINUS: Egentligen inga alls

Ett överraskande bra kit-objektiv i sin senaste version - det lär finnas åtminstone tre varianter av det och mitt ex har förutom den långa titeln ovan även ett R tillagt.

Visst, ljusstyrkan är inte mycket att hurra för, men vilket kitobjektiv är det? Att det går att enkelt fälla i hop gör det till ett alldeles utmärkt reseobjekt och det sitter då på min Panasonic G3:a - en excellent kombination som ger mycket skarpa bilder med fin kontrast och färgåtergivning.
Vill jag ha något bättre befintligtljusegenskaper så monterar jag på mitt Sigma EX 30/2,8 DN - också det ett mycket bra objektiv med en brännvidd i 35 mm format som motsvarar 60 mm i m4/3. Kanske en aning för långt för vardagsbruk, men bildkvaliteten gör att det ändå får med beröm godkänt.
Mikael Sandberg
2011-06-05 Mikke Sandberg
PLUS: Litet och lätt.
MINUS:

Smidigt objektiv som levererar bra bilder.

Köpt hos: Scandinavian Photo
ANNONS