Annons

Olympus E-P1


Summering

Olympus E-P1 är ingen kompaktkamera, ingen SLR, det är en PEN. Så låter Olympus slogan för denna kamera. En systemkamera som är i samma storleksklass som en kompaktkamera.

Specifikationer Olympus ...

Läs mer


Betyg


(4.57/5)
(4.57/5)
(4.71/5)
(baserat på 7 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



alexander banko
2012-09-11 aleba1

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt , liten o extremt smidig kompakt kamera fast en systemkamera i den rätta andan. Liten o med finnes. Dock är väll den inte lika bra som en APS-C sensor men inte långt ifrån i allt , de nyare modellerna är ju självklart vassare o snabbare. Men denna duger för min typ av foto. Porträtt o lanskap o.s.v stadskamera . Men en bra kamera , är väll en kamera som används ? Då jag inte vill ha en kamera som ligger i en låda år ut o år in.
MINUS: Kvalitets känlslan , lite plastig men de är ändå mycket för pengarna !

Tycker om idén som Olympus har med kameran o flera tillverkare har ju apat efter idén med sina tolkningar i miniformatet av en systemkamera. ( tar bättre bilder än min gamla kompakt kamera) som då var Canon G9.
Dock är menysystemet lite krångligare Olympus manner.
Gillar dock de olika special effekterna o även att man kan ändra formatet till ex 6x6 format ! +++
samt de löjligt roliga effekterna som man kan leka med , men detta gör kameran lååångsam.

Liknande produkter: Finns en hel del i "micro system kamera systemet" .

Kundtjänst: ingen ännu

Pris: 1600
Denny Wikberg
2011-08-21 witt

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten o snygg, bra bilder under ljusare förhållanden.
MINUS: Autofokus fungerar dåligt i sämre ljusförhållanden, klarar inte av så höga iso.

Smidig kamera som tar bra bilder under normala, ljusare förhållanden. Presterar sämre i dunkel, halvdunkel då bilder tagna med högre iso blir påtagligt sämre och då autofokusen fungerar dåligt i sämre ljus. I sämre ljus jagar autofokusen så man blir tokig, eller så stannar den med bilden helt utan skärpa.

Liknande produkter: Alla möjliga

Kundtjänst: -

Köpt hos: Expert Umeå (vid coopforum)

Pris: 3900
Michael Ulfendahl
2010-06-24 mickeu

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Fungerar med optiken från Contax G2
MINUS: Manuell fokus

Har beställt men ännu inte fått hem den. har dock provat den och den verkar fungera som väntat. MEN äntligen har jag hittat en kamera (det finns fler, bl a Lumix GF1) som med en adapter gör att jag kan använda mina Zeiss objektiv som hör till min Contax G2. Beställde en adapter från Kina (ca 400kr) som fungerar perfekt. Naturligtvis fungerar inte autofokusen men är det retro så är det. Det har varit surt att ha tre toppgluggar liggande och inte använt dom på länge. 28:an kräver en mindre ombyggnad men eftersom jag köpt en pancake på 17mm så behöver jag knappt använda den.

Liknande produkter: Panasonic Lumix GF1

Kundtjänst: Snabb leverans och vettigt pris

Köpt hos: Inet Data

Pris: 6500
Miroslav Han
2010-04-01 miroslavhan

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Underbar snapshot camera med 17/2.8 och 1600ISO

Köpt hos: Mattssons Foto i Lund
2009-12-12 srt101b

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Många inställningsmöjligheter som är en fröjd att upptäcka Gillar 6x6 inställningen med manuell Distagon 28/2.8 och sv/v Bra objektiv trollar fram sensorns kvaliteter (mina 24 år gamla CZ gluggar till Contax). Bildkvaliteten står sig väl i konkurrensen. Jag jämför med min Canon 40D. Inget egentligt fel på 17/2.8 och zoomen.
MINUS: lcd kan behöva vänja sig till med om man börjar bli långsynt :-)

En mycket trevlig kamera. Efter firmware uppgraderingen är AF bra för "normal" fotografering (i mitt fall 99,9% av motiven). Många inställningsmöjligheter (nämnde jag det?).
Funkar mkt bra med manuella objektiv och antiskak för ALLA gluggar.
Bra kvalitet både på JPG och RAW upp till 1600 ASA.
Kör linux så Bibble Pro 5 är bra att ha. Klarar E-P1 RAW och har justering för distortion på 17 mm och zoomen inbyggt. Programmet finns även för win/mac.

Liknande produkter: inga

Kundtjänst: inte behövts

Köpt hos: Expert internetbutik
2009-08-08 Kjell Olsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Formatet och bildkvaliteten. Byggkvaliteten har visat sin styrka då jag första veckan dråsade kameran med full kraft i asfalten.... Några små skavanker blev det, men kameran fungerar trots det helt OK. ISO upp till 1600 fungerar. Användargränssnittet mycket bra och redigt upplagt. Bra batterilivslängd (c:a 300 bilder)
MINUS: Långsam autofokus i sämre ljus. LCD:ns upplösning inget att skriva hem om. Lär av Panasonics G1:a! Olympus iA ("intelligent automatik") är också en blek kopia av Panasonics, som är mycket användbar. Manualen är en katastrof och måste göra det svårt att sälja kameran till den tänkta målgruppen: "vanliga" användare som vill byta upp sin kompaktkamera.

Efter att ha betat av de flesta DSLR-kameror (som inte alltid fick följa med mig av storleksskäl) nappade jag på Micro 4/3-formatet när jag köpte Lumix G1 och har nu kompletterad den med E-P1 - en kompetent lillebror. Jag valde versionen med Pannkaksobjektivet med optisk sökare och 2,8 i ljusstyrka. Vill jag ha zoom kan jag montera Lumixobjektivet. Sålde min LX3:a för att köpa E-P1 och även om LX3:an ger mycket bra bilder på framför allt 80 ISO kan den inte jämföras med E-P1, som håller bra kvalitet rakt över.

Köpt hos: Expert, Östersund
2009-08-07 PerK

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten och lätt. Toppkvalitet på bilderna. Lätt att använda.
MINUS: Autofokus mer för filosofisk fotografering än för sport/barn

Dagens DSLR är bra, men är stora och klumpiga att ta med sig. Nikon D300 blev för mig den kamera som är för klunsig - den blev ofta lämnad hemma. Med E-P1 får jag helt jämförbara bildresultat. Det är roligare och mera kreativt att använda den. 14-42 mm är helt OK, 17mm sådär, för situationer när man vill ha liten kamera och lite bättre ljusstyrka. Olympus 9-18 mm är av bästa klass och kommer nog att sitta på oftast. Balansen i förhållande till kamera är utmärkt.

Liknande produkter: PÅ filmtiden hade jag en Contax G1, det var den fotograferingen jag ville tillbaka till. E-P1 är unik i den klassen, någon jämförbar kamera finns inte.

Köpt hos: Expert, Avenyen Göteborg

Pris: 11475
ANNONS