Annons

Olympus E-30


Summering

Nya Olympus E-30 hamnar någonstans mellan den professionella D SLR-kameran Olympus E-3 och den mer konsumentinriktade E-520. Den har lånat mycket från proffskameran, men har också många enklare ...

Läs mer


Betyg


(2.5/5)
(4.5/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Kristian Kallio
2010-03-03 Kallio

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Sökaren är riktigt bra jämfört med tidigare E-xxx modeller. Bra dynamiskt omfång. Mycket inställningsmöjligheter. Mycket användarvänlig. Superb jpg-hantering. Finjustering av af. Inbyggt digitalt vattenpass.
MINUS: Lite mer brus än konkurrenterna på iso 1600-3200. Avsaknaden av AF-hjälpbelysning. Strobblixt som hjälpbelysning är mest irriterande för både fotograf och den som blir fotograferad.

Detta är en mycket trevlig uppgradering från min tidigare E-520 där allt känns som hemma. Men både bildkvalité och hantering är ett snäpp bättre. Grymt dynamiskt omfång och finfina jpegs direkt ut ur kameran. 11 punkters snabb autofokus är ju fint men snabbheten i af märks mest om man har swd objektiv som jag inte har än. Exponeringen är mycket pålitlig och autogradation funkar bra men ibland kan det generera i brus i skuggpartierna. Så om man är brusallergiker kanske man ska vara lite försiktig med denna funktion. Säga vad man vill om art-filters men jag har haft en del kul med dessa och det finns ju inget tvång att använda dessa om man skulle tröttna. Hittills är jag mycket nöjd med min kamera och kan rekommendera den varmt oavsett om du redan har fourthirds objektiv eller ska investera i ett helt nytt system.
(uppdatering 2010-04-21)Använde mig av min E-520 häromdagen. Och efter att ha använt min E-30 i ett par månader kände jag att det var en klar skillnad på hastigheten på af speciellt i svagt ljus, även om man använder objektiv utan swd. Och oj vad jobbigt det kändes att gå tillbaka till den mycket mindre sökaren på E-520 =)

Liknande produkter: Valde mellan E3:an och E:30 men valet föll på den senare då vädertätning inte var prioritet, och då både bildkvalitet och hantering verkade bättre på E-30.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 8990
Dan GW Hansson
2009-03-20 Dan GW Hansson

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
Har precis fått hem kameran så det är lite tidigt att recensera - men mitt första intryck är mycket positivt. Funktionerna är lättåtkomliga och menyerna logiska och överblickbara.

Det inbyggda elektroniska 'vattenpasset' är genialt - varför har ingen kommit på det förut?:)

Kundtjänst: Både Olympus och Cyberphoto är lätta att ha att göra med. Har inget negativt att säga om dem

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 11990
ANNONS