Annons

Olympus Mju 1030 SW


Summering

Nu är nästa värstingmodell här! Olympus mju 1030 SW har tagit ett steg till. Den klarar ännu tuffare tag - upp till 2 meters fall rakt i betong, 10 meters djup och krossäker (100 kg)! Den har en ny ...

Läs mer


Betyg


(3.83/5)
(1.33/5)
(3.67/5)
(4.5/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Fredrik Eriksson
2010-04-06 Feddan

Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 2
PLUS: Bra batteritid.
MINUS: Läs min kommentar.

Kul att få en kamera som ska var vattentät ner till ca 10 meter, och INTE tål vatten överhuvudtaget. Gick ner 1 meter och kameran lade av direkt. Nu funkar inte displayen eller knapparna. Kul när man haft den i 1 år och knappt fått använda den.
Mycket brus i bilderna för att vara en 10 Megapixel.

Köpt i Expertbutik.

Ren skit i mina ögon.
David Juhlin
2009-06-21 Dudda

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Vidvinkel (28mm) och tåligheten
MINUS: Bildkvaliten osäkert autofokus

Har min 1030SW som komplement till min systemkamera, helt enkelt på miljöer där systemkameran ej kan följa med. Har haft den i ett år ungefär och både blivit besviken och nöjd. Mitt omdöme lyder; endast bra i dags ljus eller med blixt. Mycket svag inomhus eller i skymning. Osäkert autofokus och väldigt ljuskrävande (vilket förvisso tekniken med ett inbyggt zoomobjektiv alltid är) och mycket brus i bilderna så fort det inte är fullt dags ljus. En kamera som absolut inte skall köpas om man inte ska ha den i extrema miljöer iom att det är bättre med en liten sämre bild än ingen bild alls.

Köpt hos: Expert

Pris: 3799
Lars Granström
2009-01-04 L A Granis

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Gediget bygge. Bra bländar- och programautomatikfunktioner.
MINUS: Autofokus ej i toppklass, f f a när man har "ansiktsigenkänning" inställt. RAW-format kanske hade varit bra?

Min första digitalkamera! Planerar förvisso inte att dyka med den, men "vattentätningen" etc kändes som ett bra argument med tanke på att man vill kunna ha en kompaktkamera med sig överallt. Mer eller mindre. Och mycket riktigt: Känslan påminner definitivt om mina gamla analoga kameror. Gediget bygge med mycket metall m a o! Har inte kunna ta så många bilder med den än, men nog stämmer kritiken att den inte håller bildkvalité i absolut toppklass. Men nåt måste man ju kompromissa med? Kompatibiliteten med min nya dator ("iMac") suverän. Har inte ens installerat bifogad programvara. Kommer att bli en bra följeslagare i skog och mark.

Liknande produkter: Tittade faktiskt på Canon G10 också. Men har dubier om dennas "fältmässighet". Lite _för_ avancerad kompaktkamera kanske. Lika bra att investera i en digital systemkamera sen... :-)

Köpt hos: UFK/ Fuji Foto Center, Uppsala

Pris: 3700
Lena Nyberg
2008-10-29 Lena Nyberg

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket lätthanterlig i blöta miljöer, bra skärpa och fina färger
MINUS:

Köpte den här kameran inför en resa till Egypten. Har tagit med den ända ner till 12 m djup, vilket gick bra. På land ger den skarpa bilder med fin färgmättnad, men jag har fått jobba en hel del i datorn med bilderna jag tog vid korallreven under vatten. Kanske var det jag som inte lärt mig ställa in kameran rätt. Efter att ha justerat f.a. nivåer är jag dock nöjd med bilderna. Är sammantaget mycket nöjd med kameran som jag alltid har med mig i jackfickan och kan använda även i regnväder.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 3400
Conny Nilsson
2008-10-11 conman

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, och vattentät
MINUS: Färgåtergivningen inte 100

Jag har precis köpt kameran och min negativa punkt kanske ändrar sig när jag vant mig vid handhavandet av kameran. Jag är van vid RAW format och måste vänja mig att ställa in vitbalansen.

Testade undervattenfoto i badhuset och tyckte att bildkvaliten var riktigt bra och med inställningen undervattens snapshot funkade det bra. Detta och att den är så tålig var anledningen till att jag köpte just den här kompakten.

Den är ju lite tyngre och större än kameror som är mindre robusta men det tycker inte jag är någon nackdel. Den passar fortfarande i jeansfickan och lite tyngd skadar inte när man försöker att hålla kameran stadigt. Detta är naturligtvis en mycket subjektiv bedömning och man skall naturligtvis känna på kameran innan man köper den.

Jag köpte den på Inet date på torp utanför uddevalla och priset kan konkurrera väl med fotohandlarna i Köln där jag normalt bor.

Köpt hos: Inet Data

Pris: 3390
Anders Wingren
2008-07-21 AndersGW

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Toppen för undervattensfoto, 10 mega pix, många program, stöttålig, liten och behändig.
MINUS: Går inte at ställa manuell plats för skärpan. Hudigenkänning på skärpan fungerar sådär.

Köpte min Olympus för en månad sen. Har sedan tidigare en Nikon D 300 och Olympusen blir då min "lilla" kamera som jag kan ta med mig i fickan då så behövs. Största orsken till köpet var dock att den fungerar som undervattenskamera till 10 meters djup. Har tre små barn som vi är ofta i vattnet med och vill fota dem ibland. Desutom tål kameran stötar, att du fäller den i marken eller trampar på den i misstag. Alltås en perfekt kamera som tål ett och annat. Fotade första helgen undervatten i simparadis. Hade kameran under vattnet i 3 timmar per dag och det fungerade toppen. Bilderna var jag nöjd med även om träning behövs med undervattensfoto och det gälle räven att hålla reda på när man skall använda blixt och inte. För annat foto så har kameran många scener (program) som är intressanta att använda. Panoramafuktionen tyckte jag mycket om. Saknar gör jag att man inte kan välj i vilken punk skärpan skall ställas, utan jag får förlita mig till automatiken. Finns program i kameran för att känna av ansikten och där mäta skärpan, men det fungerar så där. Överlag fungerar kameran helt bra i autoläge med.

Liknande produkter: Kollade recensioner på undervattenskameror i denna prisklass och Olympusen verka helt klart bäst

Kundtjänst: Bra service och kunnig personal.

Köpt hos: Studio Fotocenter i Vasa, Finland

Pris: 4000
ANNONS