Annons

Olympus SP-570 Ultra Zoom


Summering

Olympus har lanserat världens första digitala 20X zoomkamera. Olympus SP-570 Ultra Zoom har 10 megapixel, bildstabilisering, en närgräns på en centimeter, blixtsko, zoom- och fokusring samt tillbehör ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(4/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Erik Karlsson
2010-06-14 ErikKarlsson

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Extremt bra närgräns och skärpa i makroläget och fantastisk zoom
MINUS: Duglig men ingen toppenskärpa vid full tele.

En kamera som fungerar i klass med enkla systemkameror om det är rätt miljö.
När man väl har "lärt känna" kameran så är den riktigt bra för det lilla formatet och det låga priset, och utnyttjar man dess starka sidor så kan man få många häftiga bilder.
Men den är inte vidare snabb och den kräver en del ljus om man är kräsen med korta slutartider.
Zoomen motsvarar 26-520mm och det kan man ha roligt med!
Jonas Martin Selling
2009-05-24 MartinSelling

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mångsidigheten. Kontinuerlig AF fungerar mycket bra. Rejält byggd med bra grepp. Blixtsko. Mycket bra makroläge. Bra bildstabilisering.
MINUS: Kontrast AF kunde vara något snabbare. Brus redan från ISO 400. En viss fördröjning på zoomringen. Detaljåtergivningen i fullt teleläge.

Kameran förtjänar bättre betyg än sitt rykte. Olympus gör bra kameror, den står sig bra mot sina jämförbara konkurrenter. Jag har tagit många bra bilder i dålig belysning samt skarpa bilder även i fullt teleläge.

Den kontinuerliga AF gör sitt jobb på ett mycket godkänt sätt. Jag har även här tagit fler skarpa bilder när jag panorerar och på så sätt fångat fina bilder med härlig fartkänsla i. Om man vill fota myror t.ex. kan man alltid använda sig av den lättillgängliga knappen för manuell fokus och flytta avståndet med kameran istället, det fungerar riktigt bra!

Makroläget är riktigt kul, jag har många bra bilder tagna med min Olympus. Menyerna är lätt tillgängliga där jag kan ändra alla viktiga funktioner på ett enkelt sätt.

Som med alla superzoom kameror kan man inte jämföra dessa med riktiga systemkameror men man får en rolig kamera som man kan lära sig oerhört mycket med. Naturligtvis med tiden som man lär sig och kommer underfund med vad man kan åstadkomma längtar man snart efter en riktig spegelreflex kamera.

Liknande produkter: Nikon P80, Panasonic DMC-FZ28 m.fl.

Kundtjänst: Mycket bra kundservice från Olympus.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 4000
Jonatan Borling
2008-04-18 mazatael

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Massor av funktioner, Förtroendeingivande, Bra grepp, AA-batterier, Blixtsko, Bildstabilisering, Zoomring, Superbra makroläge.
MINUS: Långsam, Brusig, Stor.

Både bra och dåligt är slutsatsen efter jag har testat kameran lite. Den känns väldigt välbyggd och ger ett förtroendeingivande intryck. Den ligger mycket bra i handen och zoomringen är helt kalas. Kameran startar nästan direkt på runt en halv sekund.

Kameran har en fantastisk zoom med bildstabilisering och dessutom 10 megapixel. Det låter väldigt bra på papper. I verkligheten så är vidvinkelläget väldigt bra och skarpt. Zoomar man in mer så blir bilderna av lite sämre kvalitet. Men det största problemet som jag ser det är brus. Bilderna är rätt så brusiga även på ISO200. Jag har visserligen inte testat att skriva ut något på papper, men jag undrar om kameran är brukbar i professionellt syfte just med tanke på bruset. Man kan ju ställa in den på ISO100 eller ISO64, men då är ju frågan om det över huvud taget går att zooma något med tanke på slutartiden. Bildstabiliseringen hjälper till bra men bruset orsakar stora problem.

En annan sak värt att notera för de som tror att de kommer att använda all denna zoom är att kameran är långsam. Lycka till att fotografera rörande djur med den. Satsa då istället på en riktig systemkamera som fokuserar snabbt och som inte har 2-3 sekunders väntetid till du kan ta nästa bild.

Jag köpte till en filteradapter och använde min gamla TCON17 1,7X telekonverter som jag använt både till min gamla Camedia C-720 och C-755 UZ med gott resultat. Man kan få otroliga brännvidder (884 mm) med den. Fotar man djur som inte rör sig så kan det ju fungera. Däremot så fungerade inte min vidvinkelkonverter (Raynox 0,5X) på grund av att filteradaptern är så pass lång.

Macroläget är kul, kanske det roligaste med kameran. En centimeters närgräns i ett supermacroläge gör att du kan komma mycket nära allt. Nya världar öppnar sig. Däremot så när jag försökte fota myror så var kameran för långsam i fokuseringen.

Den har även ett vidvinkel som motsvarar 26 mm och det är ju ovanligt och kul. Bra för inomhusfoto. Landskap kanske, i alla fall om man drar ned ISO-talet lite. Skärpan finns ju i alla fall där.

Jag har inte testat den så förfärligt mycket, men som jag ser det så är den utmärkt för stillastående telefoto, porträtt och macro. För porträttfoto kan den i och för sig vara lite tölig med tanke på långsamheten.

Ska jag jämföra den med min "gamla" Olympus Camedia C-755 på 4MP och 10X zoom som dessutom är mindre så är loppet jämnt. Långsamhet, storlek och brus drar ned betyget för Olympus SP-570 men det är ändå en sagolik allroundkamera.

Jag är alltså lite kluven. Tiden får bestämma vilken kamera som får följa med ut i framtiden.

Köpt hos: Cyberphoto
ANNONS