Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Olympus C-3020 ZOOM


Summering

Olympus C-3020 Zoom är en digital kamera med 3.2 megapixlar. På baksidan sitter en LCD skärm.Den har 3x optisk zoom. Den har digitalzoom också. Optisk och digitalzoom förstorar 7.5x. Kameran har ...

Läs mer


Betyg


(4.6/5)
(2.8/5)
(5/5)
(4.4/5)
(baserat på 5 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Joakim Ölund
2006-03-19 jolund

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvalitet, bildkvalitet, bildkvalitet
MINUS: Batteriförbrukning, blixtladd tid, buffertminne

Första digitalkameran för min del, Tar mycket fina bilder, har nog aldrig varit så nöjd med bilder direkt ur kameran som med denna. Trots bara 3MP blir A4 foton ändå skarpa, bra och ljusstark optik 2,8 över hela zoomen - bra vidvinkel. Enkel att manövrera. Nackdelarna är batteri konsumption samt långsam blixtladdning. Byggkvaliteten verkar vara mycket bra, har haft min i 3år och tagit riktigt många bilder (10000+) och den fungerar fortfarande som en klocka, dessutom är den skön att hålla i.

Liknande produkter: Olympus c3000

Kundtjänst: -

Köpt hos: Dustin

Pris: 4500
Stefan Setterlund
2005-10-24 Steffo74

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bilder! Många inställningar.
MINUS: Batterislukare, långsam.

Min första digitalkamera och jag har ingenting att klaga på om man har i baktanken att den har några år på nacken. Givetvis har den inte så värst mycket att konkurrera med idag när det gäller pixlar, snabbhet osv men jag tycker fortfarande att bildkvaliten är väldigt bra! Så länge ljuset är hyggligt vill säga.

Köpte denna Olympus år 2002 har jag för mig. Läste en massa reviews som jag alltid gör när det gäller teknik pryttlar innan. Att valet föll på Olympus berodde på goda testresultat samt en bra prisnivå.

Vet ej hur många bilder jag tagit med denna men det är väldigt många! Batteritiden är dock rätt sorglig, speciellt om man har displayen påslagen. Då får man vara snabb på att plåta :) Sen som sagt är den bra trög men har väldigt brett register när det gäller inställningar och möjligheter.

Denna kamera kommer att alltid vara mig kär även om den nu börjar visa lite ålderskrämpor.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 5000
2004-04-23 Henke73

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En mycket gedigen och relativt lättanvänd kamera som tar mycket bra bilder.
MINUS: Saknas ljud till videoinspelning

Köpte kameran 2003 och har fotograferat väldigt flitigt med den. Både "vardagsfotografering" och lite mer avancerad fotografering med snabba å långsamma slutartider, spotmätning och makro.

Det första som jag slogs av var att den slukade HISKELIGT med batterier. Vet inte hur många batterier jag köpte. Å inga skräpbatterier heller, utan de dyraste Duracell. Tog ca 20 bilder med skärmen påslagen, sen var batterierna slut. Det var ju inte roligt, så ett tag fotograferade jag utan skärm och då höll de länge. Sen köpte jag uppladdningsbara Duracellbatterier, och nu kunde jag helt plötsligt fota hur mycket som helst med skärmen påslagen. Som mest har jag tagit ca 500 bilder med samma batterier. STOR skillnad i kvalitet och strömstyrka gentemot vanliga batterier.

PLUS:

* Mycket nöjd med kameran och dess funktioner. Tar mycket bra bilder och det finns många inställningsmöjligheter på den. Allt från automatisk (bara trycka på knappen) till avancerad fotografering (manuell fokus, slutartider, bländare och spotmätning mm).

* Ett annat plus är att kameran KÄNNS som en kamera. Har testat sk "minikameror" som rymms i bröstfickan, men de har inte fallit mig i smaken direkt. Dessutom blir ju kvaliteten på bilderna lidande med en liten kamera.

* Skärmen är också mycket bra. Stor, klar och tydlig.

* Smidig överföring till datorn via USB-kabel. Mycket bra optik och 3.2 megapixels räcker långt. Bara 3x optisk zoom, men det kan man ju leva med. Ofta är det ju bara trevligare att zooma manuellt (gå närmare objektet)... =)

* Väldigt enkla och lättfattade menyer. Ett stort plus här! Man går inte "vilse" i kameran som man lätt kan göra annars.

* Batterilivslängden! Har tagit ca 500 bilder med samma batterier och med skärmen påslagen. Men detta kunde jag dock göra först efter att jag köpt uppladdningsbara.

MINUS:

* Lite trist att det inte blir ljud när man spelar in videosekvenser.

* Objektivlocket har en förmåga att ramla lös titt som tätt

* Finns ingen fjärrkontroll till den. Modellen innan och efter kunde man ha fjärr till, men inte till denna. Skumt...



Kort å gott en mycket bra kamera som jag är väldigt nöjd med. Nästa kamera blir också en Olympus!

Liknande produkter: Olympus C-4040Z

Pris: 3200
Patrik Johansson
2004-04-03 lintrik [E.F.S]

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra skärpa, mycket möjligheter - manuellt och färdiga program, bra djup i bilderna, tycker även färgerna framträder bra, mycket tyst kamera
MINUS: Dålig batterilivslängd, ingen spegelreflex, saknar blixtsko, objektivlocket trillar av lätt

Jag var ute efter en kamera som man kunde göra mer med än att bara fota familjen och jag måste säga att jag är nöjd med den. Jag har införskaffat mig en 730 också men jag tycker bildkvalitén inte är lika hög på den.

Den är mycket greppvänlig och ligger skönt i handen och jag tycker även att den är lätt att jobba med (knappar, menyer). Ett plus är att den har en stor display men det ända negativa är att displayen inte är rörlig. En annan nackdel är också att det bara finns upp till 128 Mb-kort till kameran.

Även om den inte har mer än 3,2 Mp så kan man ändå skriva ut större än A4.

Kundtjänst: Cyperphotos service var kanon. Jag kommer helt klart att beställa mer därifrån.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5995
simon bohm
2002-07-16 en_babelfisk

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Man kan som nybörjare exprimentera mycket med bländare / slutare tack vare att det finns ett läge med manuell inställning.
MINUS: Batterierna går åt i en rasande fart...Som tur går den på 4 vanliga AA batterier. Uppladningsbara är ett måste.

Olympus C-3020 Zoom kamera som , iallafall jag tycker, ligger bra i handen och ändå inte är så stor att den blir klumpig eller så liten att det är fingrar på varannan bild man tar..Jag är väldigt nöjd med bilderna som är väldigt skarpa. Zoomen är väldigt användbar även om digital zoom inte är att rekommendera.I övrigt är det väl inte mer att tilläga...Jag är väldigt nöjd med denna kameran.

Kundtjänst: Har inte behövt ta kontakt med Olympus.

Köpt hos: Scandinavian Photo
ANNONS