Annons

Olympus C-2100UZ


Summering

Billig men bra digitalkamera med 10x optisk zoom, funkar både manuellt och automatiskt.



Betyg


(4.7/5)
(3.23/5)
(4.47/5)
(4.3/5)
(baserat på 40 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Tomas Ekholm
2014-01-05 toekh

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Bildkvaliteten, optiken
MINUS: Fuktkänslig, långsam, bilden försvinner i sökaren under tiden som bilden skrivs till kortet och det tar tid...

Denna kamera lärde mig att bildkvalieteten inte har något med pixlar att göra utan helt med optiken (och kanske till viss del bildstabiliseringen..). För att vara från början på 2000-talet så tar Uzi:n helt sanslösa bilder som tål att dras upp till A3-format trots en upplösning på 2,1 megapixels. (Nä, jag trodde inte heller att det var sant förrän jag testat...) Denna var min ständiga följeslagare under ett antal år, tills den dog av fukt.. Byttes då till Canon 20D och jag var fruktansvärt frustrerad i början för att jag inte lyckades ta tillnärmelsevis lika fina bilder med den. Ett stort minus för denna kamera är att bilden försvinner i sökaren under tiden det tar för den tagna bilden att skrivas till kortet, vilket innebär att man missar en del rörliga mål. Man få följa med målet i blindo.

Pris: 2500
2012-01-14 PortMan

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Retro - står sig bra
MINUS: Har den senaste veckan tagit både färg- och svart/vita bilder. Imponerad.

Tog fram den för att testa.
Legat i glömska länge så det var med förvåning jag jamförde bilderna med de tagna med en 12 megap. systemkamera. Den står sig fortfarande, Förmodligen beror det på bildstabiliseringen och objektivet - det kan i alla fall inte bero på de 2.1 megapixlarna.
Men djupet och färgerna på den här kamerans bilder är fantastiska.
Med tanke på att den nu kan köpas några hundralappar är det en fantastisk nybörjarkamera - om nu någon förälder kan övertala sina barn att använda en 2.1 MP kamera, ful och guldfärgad????

Liknande produkter: Var min andra digitalkamera - ville åt zoomen och bildstabiliseringen.

Kundtjänst: Tappat några gånger - senast utanför Nationalmuseet. Höll !!! Använde de under många år - aldrig behövt service.
Anders Nilsson
2007-02-25 tsyfpl

Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: OBJEKTIVET!!! motsv. 38-380 mm, f2.8-3.5 Omfång, ljusstyrka, skarpt!!!
MINUS: Lååångsam (med dagens mått) Hållbarheten

En underbar kamera. Min är placerad på ålderdomshem sedan ett par år tillbaka, men åker fram ibland för skojs skull.

Fantastiskt ljusstarkt zoomobjektiv + bildstabilisator som jag fortfarande saknar. Motsvarande på min systemkamera skulle bli betydligt större och klumpigare, tyvärr. Visst blev det brus på höga ISO-tal, men det var sällan man kom så högt ändå. Men trots bruset var det en härlig känsla i bilderna.

När man vänder tillbaka efter två år med systemkamera så slås man av hur seg kameran är. Långsam uppstart, fokusering, ja långsam när det gäller det mesta faktiskt. När jag fick den var den dock snabb jämfört med andra kameror jag testat. Ska man se det från den positiva sidan så gav det tid till eftertanke, och man planerade kanske sina bilder lite bättre på den tiden... Men när man planerat färdigt så hade älgen gått hem...

2 megapixel var ju inte mycket, men jag har dragit upp A3-or som blivit fantastiskt fina ändå. Förmodligen för att objektivet är så skarpt.

Hållbarheten var lite tveksam, första gången så fastnade zoomen, andra gången så kunde den inte sluta zooma (!!!) Man nuddade knappen och så zoomade den hela vägen till ändläget. Båda gångerna fick jag den fixad på garantin dock, och sista tiden fungerade den bra. Må den vila i frid!

Liknande produkter: Sony hade en långzoomare vid samma tid, med några megapuxel till, och en betydligt större prislapp...

Kundtjänst: Inget att klaga på där...

Köpt hos: Expert Karlshamn

Pris: 4500
Olle Hildebeck
2006-11-06 olleh

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Suverän bildkvalitet för att vara 2,1 megapixel
MINUS: Käkar batterier om kör på vanliga LR6, kör man CR-V3 så är det bättre men dyrare.

Jag trivs kanonbra med kameran, undrar bara vad man kan ersätta den med den dagen den säger upp sig? Jag har kört A4 och det är inga problem, att ta bilder för webben och 10x15 fungerar den alldeles förträffligt. Aningen fel ton på röda färger (Min bil ex.!) och brusigt vid 400 asa.

Liknande produkter: Fått i present.

Kundtjänst: Fungerade bra då displayen visade alla bilder upp&ner och spegelvänt!

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 4900
Felix Stridsberg
2006-08-04 Fibbe_15

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Skarpa bilder, lätt att använda, Billig begangnad.
MINUS: Lite långsam, mycket brus på iso 400, Inga reservdelar.

En bra kamera med mycket zoom.
Bosse Rydstål
2006-04-10 Foto-Bosse

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stort zoom-omfång, bra objektiv, bildstabilisering. Mycket bra bildkvalitet trots "bara" 2,1 Megapixel, lätt att bära. Kräver inga specialbatterier.
MINUS: Avsaknaden av blixt-sko, idiotiskt med SmartMedia minneskort då man lätt kan se att kameran var ämnad för CompactFlash. Långsam med dagens mått mätt.

Perfekt semesterkamera, tar helt OK bilder, trots sin 2,1 Megapixels upplösning p g a det relativt högklassiga objektivet som redan vid uppstart är ute till sin fulla längd, så att ingen tidsspillan går åt till att mata ut själva gluggen, som på så många andra s.k. "Super-Zoomar". Bilderna duger gott för det egna fotoalbumet, bildspel och nätet. Varför bilderna inte skulle gå att sälja begriper jag inte då det inte är tio år sen man fortfarande använde pressad Tri-X film i kamerorna som gav en betydligt grynigare karaktär på bilderna i tryck och de gick utmärkt att sälja. Desutom duger bilderna utmärkt att ställa ut. Vem har inte sett en och annan bild plåtade med en Holga på en fotoutställning?
Har Du gjort allt rätt och inte beskär bilderna för hårt, håller bilderna även för en utskrift i A4-format förutsatt att Du har en bra skrivare. Tycker Du dina bilder inte blir tillräckligt bra i A4? Skicka dem till ett labb som har bra skrivare, så blir resultatet garanterat bättre!
Lätt att bära med sig överallt tack vare den låga vikten och stativet kan man oftast lämna hemma då den optiska bildstabiliseringen fungerar utmärkt.
Synd att inte Olympus fortsatte på den inslagna vägen med optisk bildstabilisering på sina senare modeller, men nu i år ahar man från Olympus sida vaknat till. Man har i år 2007 presenterat den nya kameran "SP-550", som lär vara något i hästväg.
Upplever Du att den är långsam så är ett litet tips för att snabba upp det hela: Ställ in "Full time AF" vilket gör kameran en aning snabbare + glöm inte att inaktivera resetfuntionerna i "Mode Setup" annars får Du göra om alla inställningar så snart kameran varit avstängd! Stäng också av funktionen som får zoomen att återgå till vidvinkel när kameran stängs av, så slipper Du kanske missa en och annan bild!
Köpte kameran på rea hos On-Off 2001 och har tagit cirka tiotusen bilder med den utan några som helst problem. En riktig slitvarg med andra ord. Senaste semestern tog jag endast 500 bilder, men det berodde snarast på att semestern var ovanligt kort, den här gången.

Kundtjänst: Har aldrig behövt använda nån. Den bara går och går.

Köpt hos: On-Off

Pris: 3495
Sven Johansson
2006-02-21 sajoha

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Många inställningsmöjligheter
MINUS: mycket långsam, 2100mpix, utfrätta himlar

Har 4st 2100ma r6 batterier + 4 i reserv. Köpt december 02.

Köpt hos: Ericsons Foto

Pris: 4500
2006-01-02 cfenell

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: God bildkvalitet, bildstabilisering, bra zoomomfång med skarp optik
MINUS: Endast 2 megapixel, låg känslighet (ISO400-läget oanvändbart pga brus). Råformat och manuell vitbalans m. fl. viktiga funktioner saknas

Min första digitalkamera, numera pensionerad. Bildfilerna med 2 megapixel är lagom stora för att vilken dator som helst skall orka med dem och de duger bra både till webben och för utskrift i 10x15 cm. Med den långa zoomen kan man dessutom använda alla pixlarna utan att beskära. Men det märks att kameran är gammal. Vissa moderna funktioner saknas och trots det låga antalet pixlar blir bilderna ordentligt brusiga i svagt ljus.
2005-12-28 MePenguin

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Zoom, bildstabilisator, manual inställningar
MINUS: slukar batterier, brus på 400ISO, ganska långsam focus

Köpte den i 2001 och bara nu funderar på att upgradera. Lätt användt, robust och mycket ställbar. Lite långsam uppstartstid och focustid (fast de var mycket bra i 2001!), det blir svårt att fånga action utan förberädelse ibland.

Köpt hos: Foto-gänget

Pris: 4500
Per Thomasson
2005-08-31 eisbaer

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Zoom-omfång, bildkvalitet
MINUS:

Zoomomfånget är riktigt trevligt och kameran producerar riktigt bra bilder med tanke på kamerans ålder. Rekommenderas. 2,1 megapixels räcker längre än man tror.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 3800
Joachim Flodin
2005-05-08 joche

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra enkel hantering. Älskar Zoomen! Robust!
MINUS: Långsam. 2.1 Megapixel funkar bra för det mesta, men lite dåligt om bilderna ska säljas.

Jag har haft kameran i 3 år snart och är jättenöjd. Använder den nästan varje dag i mitt arbete. Snart slut med det då jag ska få en Nikon D70 i stället. Detta är min privata kamera, men jag gillar den därför använder jag den. Blir bra bilder. Lite långsam bara. Batterifacket är tejpat, tappade den för några månader sedan och gick sönder, men det funkar så här och det är ett pluss.

Kundtjänst: Har ej behövt det under tre år.

Köpt hos: Hassefoto i Trollhättan

Pris: 6000
2005-03-15 SGÖ

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt att arbeta med, enkel, bra zoom
MINUS: Slukar batteri, inte så bra inomhus



Liknande produkter: Sony

Köpt hos: Thorins Foto Borås

Pris: 9500
Jonathan Lind
2004-11-15 xianze

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra zoom, robust, inte plastig, underbar att ta bilder med i ljust klimat, mycket bra skärpa och kvalitet, vackra färger.
MINUS: dyrt minneskort, långsam, krånglig programvara.

Min första digitalkamera, tycker den är alldeles för långsam att ta bilder med, jobbar segt, samt problem med att föra över till datorn.
Megapixlarna räcker till bra.
En kamera som varar fast den har några år på nacken.

Köpt hos: www.netonnet.se

Pris: 4500
Jonathan Lind
2004-11-15 xianze

Batterilivslängd: 3
PLUS: Bra zoom, robust, inte plastig, underbar att ta bilder med i ljust klimat, mycket bra skärpa och kvalitet, vackra färger.
MINUS: dyrt minneskort, långsam, krånglig programvara.

Min första digitalkamera, tycker den är alldeles för långsam att ta bilder med, jobbar segt, samt problem med att föra över till datorn.
Megapixlarna räcker till bra.
En kamera som varar fast den har några år på nacken.

Köpt hos: www.netonnet.se

Pris: 4500
2004-11-08 Ozcar

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Suverän optik. 10 X zoom, Bildstabilisator
MINUS: Lite seg. Låg upplösning (2,1 MP)

Jag har tagit c:a 20.000 bilder med min Uzi och den har alltid levererat det jag varit ute efter.

Liknande produkter: Minolta Dimage 7

Köpt hos: Net-On-Net i Borås

Pris: 4500
Hobbe Lundahl
2004-11-07 Hobbe

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En enkel kamera som har det mesta en nybörjare behöver.
MINUS: Enda minus jag märkt av är att den är långsam. Både i start samt i driftläge.

Har ni eller får fatt på en 2100UZ så håll i den... Å andra sidan har det kommit massor med liknande modeller som är billiga så...
Gillar det faktum att den faktiskt klarar av att ta in vatten och fungera igen efter att ha torkats. Använd var dag under snart tre års tid så har det bara krävts en reperation. Då gick zoomen sönder - annars är det en kamera som tuffar på troget...
Mattias Harg
2004-10-11 Qube

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bilder trots 2 mpix, många funktioner, skönt grepp.
MINUS: Blixten är inte den bästa, ibland brusiga bilder.

Min tredje digitalkamera och klart den bästa hittills. En kamera som passar även nybörjaren som amatören.

Pris: 2000
Christofer Carlsson
2004-04-19 Mil Congojas

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Trots den att den börjar bli gammal vid det här laget så blir bilderna fortfarande bra. Objektivet på kameran är toppen, liksom zoomen (x10), skönt grepp, många funktioner och allt till ett billigt pris.
MINUS: Stor, många säger att den är otymplig men köper man den som syfte att ta bilder mer som fotograf än turist så är den toppen, det börjar märkas med åren funktionsmässigt.

Detta var min första "riktiga" kamera och jag har inte ångrat mig sedan dess. Ger bra bilder och är lätt använd. Har ett väldigt skönt grepp en allmäntt bra all-around kamera. Der var en present så priser och liknande saker finns inte helt säkra. Men den var köpt ny för ca 3000 kr
Ska byta upp mig nu till en systemkamera.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Inte en enda gång! Riktig kvalitet

Pris: 3000
2004-04-05 ancien

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Manuella kontroller ,zoomomfånget, bildstabilisator, fjärrkontroll, bildresultat
MINUS: Drar batterier, långsam uppstart

Mycket bra bildresultat, enkel att använda. En bra kamera med många möjligheter och kraftfull zoom

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Cyberphoto
Peter Åkesson
2004-03-14 Claymates

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ultra bra kamera,,, lär man sig använda ison på rätt sätt blir bilderna kanonfina inne å ute utan blixt,, tyckrt filmkvaliten är mycket bra
MINUS: filmljudet är kasst!! men det är ju trotts allt en kamera,,

Suverän kamera som är med överallt!! har nyss skaffat motljusskydd i gummi vilket visade sig vara en bra investering.. nu kan jag fota mot solen!!
allsidig och trotts storleken en smidig kamera, totalt oersättlig!!! sålde en förut och köpte en annan,, nu har jag samma igen aldrig mer byte!!!!!!!!

Liknande produkter: hade en olympus c 700 men den saknade stabbe hade den ett tag bara,,,

Kundtjänst: cyberphoto jobbar snabbt vid frågor och expiering

Köpt hos: Tradera

Pris: 2650
uffe stridsberg
2004-02-01 uffes

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Förvånansvärt bra bildresultat med denna "gamla" kamera. Bra elektronisk sökare med förvånansvärt god upplösning.
MINUS: Batteriuthålligheten kunde vara bättre men extra batterier är billiga. Den tar R6:or. Tyvärr lite krångligt att överföra bilder till datan om man inte har kortläsare. Ingen blixtsko för ext.blixt Lite plastigt intryck

Blir nästan alltid positivt förvånad över det goda bildresultatet på denna relativt sett gamla kamera. 2 milj pixlar räcker uppenbart långt om optiken är av bra kvalitet och det är den på denna kamera. Teleläget som i maxläge motvarar 380mm i småbildfornmat är mycket användbart då kameran har någon sorts skakreducering.

Liknande produkter: Köpte denna beg av en tillfällighet. Hade erfarenhet av Camedia 2040 som var rätt lika att använda.
Lars Andersson
2004-01-12 larand

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra objektiv. Kraftfull zoom
MINUS: Klumpig. Dåligt ljud vid inspelning av "film".

Bra kamera med många möjligheter och kraftfull zoom.

Kundtjänst: Programvaran fungerar inte särskilt bra i hop med XP, och det var en hel del problem att komma i kontakt med rätt person.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2900
2003-12-01 Daniel Lindholm

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvaliten, optiken, zoomomfånget, bildstabilisator, inga specialbatterier, fjärrkontroll.
MINUS: Med dagens mått mätt rätt slö, 2mpix

Fantastiskt rolig kamera i och med zoomen och bildstabilsatorn. Min första digitala. Perfekt kamera att ha med sig överallt.

Liknande produkter: Sony DSC-F717

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4300
Anders Ringman
2003-11-09 sadsmile

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Otroligt bra bilder oftast. Lätt att använda. Bra zoom.
MINUS: Lite klumpig. Drar batterier. Displayen är dålig i starkt ljus

Köpte denna av en ren slump. Skulle egentligen ha köpt en annan kamera men den var slut. Blev då rekommenderad denna och fick den till ett bra pris. Tyckte först den var lite väl stor och klumpig men blev i det stora hela väldigt nöjd. Ångrar verkligen inte köpet idag.

Köpt hos: Expert Borås
2003-10-20 kuisma

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket bra optik (ljusstyrka, zoomomfång och stabilisation).
MINUS: Digital TTL-sökare fungerar ej i skumt ljus. Sökarbilden släpar efter något.

En ypperligt bra kamera! Lite gammal idag, men fortfarande utmärkt där man klarar sig med 2Mpixel. Tänkte bara kompletera med saker jag inte sett i de övriga recensionerna.

TTL-sökaren kräver LJUS! Även om kameran kan ta bilder i skum belysning (ljusstark och med stabilisering), "slipper" man se i sökaren vad man tar på. Bilden i sökaren laggar också en del, så är det saker som rör på sig fort, får man skjuta från höften snarare än att lita på bilden man ser.

Det enda ljuset som spelas in vid filmtagning, är det som kameran själv genererar, vilket är en hel del pga den stabiliserade optiken.

Trist att PC-sladden (blixt alltså) är special och dyr som tusan.

Behöver du en kamera där du kan handhålla 380mm (ekv) vid 1/10? Köp denna!
Maria T
2003-08-13 tilly

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Enkel - bra autostabilisering - mycket bra zoom - bra optik!
MINUS: Något klumpig - ibland lite brusiga bilder.

Köpte den som min första kamera - helt perfekt! Mycket inställningar att trixa med när man väl lärt sig annars går de även bra att vara totalt nybörjare och ta hyffsat bra bilder. Zoomen är underbar och fungerar bra. Optiken är bra, kanske något högkontrast i bilderna men inte så att de stör. Rekommenderas varmt.

Pris: 5500
Andreas Nord
2003-08-03 LKC10

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Underbar optisk zoom med Bildstabilisator, vanliga R6 batterier, Lätt meny och allmänt underbar
MINUS: Har bara ett stort minus enligt mig och det är att stativ fästet är i plast och inte något hårdare matrial sen en liten nakdel att man måste ha deras program för att tanka ur kameran eller egen minnes läsare

Hade en Olympus C-1 förut (första kamera) sen såg jag polaren hade en C2100UZ som jag fastnade för direkt. Blev dock lite tveksam till att den bara hade 2.1Mpixel men det visade sig inte alls vara något problem har aldrig behövt mer pixlar dock så förstår jag inte hur jag klarat mig utan Bildstabilisatorn och 10x zoom. Har inte haft några som helst problem med kameran förutom att stativ fästet nöts ut. Vist den är batteri törstig om man använder stora displayen och flaxar med zoomen fram å tillbacka hela tiden. Men batterierna är ju av standard typ (R6) så det kompenserar man lätt med att ha något/några extra uppsättningar med sig ut. Väldigt tålig kamera den fungerar fint i både blöt, torrt och rök ja alla omgivningar. Den har varit med på 100tals bränder/olyckor och aldrig svikigt mig en riktig arbetshäst.

Köpt hos: Cyberphoto
2003-05-26 micce

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Underbar optisk zoom. Välbalanserad. trevligt med videosnutt. Handstabilisator.
MINUS: Ljudet från kameran när man spelar in video,



Liknande produkter: Minolta Dimage 7i.
Blev såld innan jag hann slå till.

Köpt hos: Privat

Pris: 5000
Fredde Cooney Ahlstrom RPS
2003-05-07 jfahlstrom

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildstabilisatorn är kanon. Bra att den tar standardbatterier. Bra att man kan välja flera olika bildkvaliteter, storlekar och format. Utmärkt zoom och makrofunktioner
MINUS: Som alltid batterislukande så fort man slår på den stora displayen. Extern blixt var tvunget att varar Olymus egen och kostade muli-massor.

Har haft min i över ett år nu och är fortfarande mycket nöjd med detta rea-fynd jag slog till på.

Köpt hos: Expert, Hötorget i Stockholm

Pris: 4999
Örjan Nyström
2003-04-20 Zporty

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Det optiska zoomet (använder aldrig digitalt). Möjlighet till både automatiska och manuella inställningar. Bra optik som ger väldigt bra bilder - framförallt till det priset.
MINUS: Lite för låg upplösning, lite svårt att få bra bilder inomhus.

Många hävdar att brännvidden (38-380mm) och den skarpa optiken kompenserar för den förhållandevis låga upplösningen, och visst kan man komma nära motivet men saknar större möjlighet till beskärning efteråt - så det kanske går på ett ut...
Jag har haft med mig kameran i de flesta miljöer utan att den tagit skada, så hållbarheten kan jag inte heller klaga på.
Jag är helnöjd med min 2100:a och rekomenderar den gärna till andra. Den säljs väl dock inte längre annat än på begagnatbörsen.

Liknande produkter: Letade inte så mycket efter att jag sett c-2100uz:an, det fanns ingen motsvarighet för 4400:-

Kundtjänst: Ingen erfarenhet av service - har dock mailat Olympus i olika ärenden och alltid fått snabba och bra svar.
Vill också ge plus till leverantören (Cyberphoto) för snabba leveranser och trevlig kundtjänst/support.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4395
2003-04-20 Christian Hansson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: ¤ En kamera som man känner att man har med sig tack vare sin storlek ¤ Den absolut bästa kamera man kan få tag på för ca 5000. Originalpriset när kameran kom ut var ca 10000(fast jag tror inte att den finns att köpa på marknaden längre) ¤ 10X i optisk zoom är det inte många digitalkameror som slår och absolut inte i den prisklassen . ¤ En fjärr
MINUS: ¤Bara 2,1 Megapixels ¤ Standard lagringskortet är bara på 8MB ( köp mer omgående !) ¤ För stor för att ha i fickan eller det beror på hur stora fickor man har.

Min kamrat till kamera, följer med mig lite varstans och har vid flera tillfällen fungerat som en ypperlig kikare tack vare sin mördar zoom på 10x2.7.

Men den har ett fel, det finns chans att det kommer in smutts i sökaren. Detta har hänt mig två gånger på ca 1år.
Vilket drar ner hållbarhetsbetyget.

Men totalt en riktigt bra kamera till det rätta priset.

Kundtjänst: Första gången med smutts i sökaren tog det 10 veckor! Det var på sommaren och det var inte olympus som strulade utan försäkringsbolaget.
Andra gången gick det på två och en halv vecka.

Köpt hos: Z-Foto (nu mera expert)

Pris: 4999
Aksel Jensen
2003-03-24 Runicus

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt använda menyer, lätt att lära sig alla funktioner. Optiken gör att kameran kan hävda sig med en del andra kameror som ligger någon mpixel över den
MINUS: gummig greppet på kameran lossar efter ett tags användande och får limas fast igen.

Själva kameran är rätt robust och har klarat att ha mig som ägare nu i över ett år utan att gå sönder, gått i golvet ett par tre gånger och även hängt med ut skog och mark.

Köpt hos: Japan photo

Pris: 4900
Thomas E Beckmann
2003-03-24 Thomas E Beckmann

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Funkar utmärkt som snappshooter. Tar Kristallklara bilder. Trots 2,1Mpix.
MINUS: Lite för plastig. Inga problem alls men man vet ju aldrig med plast.:-|

Jag vill först säga exakt som Edward H. Tack för dina fraser. Vitbalansen är bara BÄST. Kolla gärna på http://www.liptonius.com.

Liknande produkter: Minolta i 5000:- klassen (batterislukare)

Köpt hos: Japanfoto.se

Pris: 5000
2003-03-18 MPP

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Som alla andra säger: 10x Zoom med bildstabilisator. Lätt. Enkel att använda. Mycket bra bildkvalitet.
MINUS: Gummigreppet lossnade efter 3 månader. Limmade dit den själv. Lite långsam på att fokusera i dåligt ljus. Batteriåtgången. Saknar blixtsko.

Fotar ganska mycket inomhus och då oftast med blixt. Man lär sig ställa in blixtstyrkan efter ett tag även om IS:en gör att man ofta kan ta bra bilder utan blixt vid dåliga ljusförhållanden. Med mycket ljus(utomhus) funkar den ypperligt.

Kameran har börjat låta lite konstigt när man stänger av den, låter som att något kugghjul inte greppar riktigt.

Långsam på att skriva ner till minneskortet vid TIFF format.

Kameran har varit med vid dammiga rallyn, regniga konserter, festbilder m.m och bara jobbar på.
Rekommenderas!

Köpt hos: Kodak Foto i Farsta, dec 2001.

Pris: 4995
Tommy Pedersen
2003-03-17 Tommy Pedersen

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den medföljande fjärrkontrollen är ett stort plus
MINUS: Den manuella inställningen av focus, samt att reset är på samma knapp som ON/OFF. Trycker man för långt vid påslag har man resetat kameran.

Kameran har gett mig många bra bilder och aldrig krånglat förens nu när min batterilucka pajjat.
Annars en mycket bra kamera trots sina 2Mpix.

Liknande produkter: Jag kollade på nästa alla digitala kameror som vid köptillfället fanns på cyberphoto. Och fastnade för C-2100.

Kundtjänst: Nu år 2008 tog jag kontakt med Svenska Olympus för jag behövde en ny batterilucka. Dom kunde inte skicka ut en pga att - "Vi säljer inte reservdelar utan vill du ha din kamera lagad måste du skicka in den till oss på service. Kostnaden för att byta batteriluckan på din kamera är 1069 kr inkl moms och returfrakt" Dålig service tycket jag.

Köpt hos: Cyberphoto
Björn Högberg
2003-01-07 bjho

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Otroligt mångsidig kamera, mycket bra objektiv med bildstabilisering, mycket fin bildkvalitet trots låg upplösing
MINUS: Elektronisk (TFT skärm) sökare gör det ibland svårt att se om fokus är korrekt.

Utmärkt kamera. Snygga bilder både utomhus och inomhus. Fotografering vid svagt ljus eller blixt kräver dock att man finjusterar inställningarna och exponeringen, därefter får man utmärkt resultat tycker jag. Objektivet motsvarar 38-380 mm vilket ger möjlighet till mycket mångsidig fotografering. Bildstabilisering hjälper vid dåligt ljus, har nästan slutat använda blixten t o m vid festfotografering.

Köpt hos: Z Foto i Kortedala, Göteborg

Pris: 4500
Edward H
2002-12-07 EdwardH

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Zoom, Stabilisator, Manuella kontroller, fast optik
MINUS: Saknas lite snabbknappar, lite högre ISO hade inte skadat.

Köptes för 5000kr, helt ny. Den följer med mig överallt. Zoomen är helt underbar att ha med sig utomhus. Inomhus förlorar den sin sting, och den mörka f2.8-optiken gör sig påmind.

Men tar man den med sig utomhus har man INGA problem. Man hade allt önskat sig lite fler mpixels, men vad förväntar man sig för 5000kr?

Den här kameran är totalt oersättlig.

Liknande produkter: Bara Olympus digitalkameror. Mest 220:n.

Kundtjänst: Ska skicka in den för att reparera gummigreppet som har halvlossnat. Eller så limmar jag den själv.

Köpt hos: Fotohörnan, Malmö

Pris: 5000
2002-04-11 tiger656

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Optiken (10x zoom) gör fotograferandet intressant
MINUS: Svårt att ta bra inomhusbilder med blixt

Ypperligt pris/prestanda förhållande. Köpte kamera för 4500kr + 128mb minne för 800 kr. Kan inte tänka mig att man kan få bättre ny kamera för dessa pengar.

Liknande produkter: Minolta dImage 5
Fuji Finepix 4900

Köpt hos: Kameradoktorn i Stockholm

Pris: 4500
Kim Wallung
2002-04-06 sagan

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: 10x optisk zoom, bildstabilisator, kanonbra bildkvalitet (i förhållande till pris), låg vikt.
MINUS: svårt att se LCD i solljus..halvbra bild i LCD. begränsad vidvinkel (38mm) långsam slutartid (1/800) kromatisk abberation uppstår lätt vid kraftiga kontraster.

pris/kvalité och möjligheter med 10x optisk zoom och bildstabilisator..kalas!

Kundtjänst: kundtjänsten utan anmärkning.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4500
2002-04-06

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: 10x optisk zoom, bildstabilisator, bra bildkvalitet, iESP TTL mätning, fullt automatiskt eller manuell med bra omfång av lägen för bländare och slutare. Bra blixt, egonomisk, IR fjärrkontroll, USB.
MINUS: Ingen manuell vitbalans (5 lägen), Visst brus synligt vid ISO200 och över. Inställnigar för vitbalans och iso borde vara åtkomliga utan att behöva gå in i menyn. Alla manuella inställningar sker via knappar eller menyer.

Olympus Camedia C-2100 Ultra Zoom är en mycket prisvärd kamera. När den släpptes kostade den runt 13000:- men av någon anledning finns den att få tag på för under 4500:- vid skrivande stund (6 april 2002). Det mesta som filk hakar upp sig på är upplösningen, bara 2.1MPixel (1600x1200), vilket i jämförelse med vad som finns ganska litet, dock räcker det mycket långt för hobbybruk. Bildkvaliten är mycket god och zoomen fantastisk. 2,7X digital + 10x optisk blir 27ggr zoom! Dock blir bildkvaliten dramatiskt försämrad av digital zoom.

Liknande produkter: Minolta Dimage 5, Nikon CoolPix 775, Fujifilm Finepix 2800

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4490
ANNONS