Annons

Olympus Studio


Summering

• Kontroll av kameran via datorn (Camera Control)
• Virtual Light Box
• Enkel bildredigering
• Redigering av bilder i grupp
• Smart arkivering och bläddring

OLYMPUS Studio 2 ger ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2008-02-26 Knight Palm
PLUS: Erhåller bra färger, förbättrad dynamik med GRADATION=AUTO, vinjetteringskompensering, CA-eliminering, med ZD-objektiven.
MINUS: Kräver en snabb dator och tillräckligt med RAM. Jobbar mycket mot disk, så snabb disk-access är önskvärt. Arbetsflödet är inte lika snabbt som hos t.ex. Apples och Adobes produkter.

Olympus Studio ver 1.2 RAW-konverterare. Ett måste om du tar RAW-bilder med E-1/E-300/E-500/E-330/E-400 och önskar max kvalitet ur dessa .ORF-filer. Bekvämt med batchprocessing. Ger även möjligheter till kamerastyrning via MAC eller från PC. CD och tryckt flerspråkig manual. Uppdateras via internet till senaste ver. 1.52 som även stöder E-400. OBS! Fri uppgradering från Olympus Europa till ver. 2.11 för Windows eller MAC, vilken även stöder E-410/E-510/E-3.


Studio har en unik Camera Control, men främst använder jag Studio till RAW konverteringarna, till 16-bit/ch TIF alt. till JPEG 8-bit/ch i högsta kvalitet.

Med Zuiko Digital gluggarna, så lagras korrektionsfaktorer för objektivens vinjettering, distorsion, CA, färgton, etc, vilka skrivs in i EXIF-data.

Det är därför högst sannolikt att endast fabrikanten kan läsa ut och dra nytta av dessa fördelar. Man kan även se ett exempel på detta med GRADATION=AUTO hos E-3, som endast Master och Studio kan tolka. Det är en funktion, som bidrar till bättre återgivning av tonomfånget i bilderna och en funktion som jag inte vill vara utan.

Studio har även de blinkande varningarna för Highlight och Shadow, vilka har inställbara tröskelvärden, som är till bra hjälp vid konverteringen.

Studio har IPTC-information, vilka skrivs in i bildfilerna. Kan sparas som mallar, *.oix.

Det går att jobba med Studio tillsammans med flera monitorer, samt det går att konfigurera programmet med prioritet på snabbhet alt. hög kvalitet på förhands-visningen av RAW. Lite smidigare att jobba med än i Master.

Mycket användbara är de extra verktygen i Studio vid RAW-konverteringen:
• False Color Suppression (Mycket användbart vid höga ISO 1600-3200)
• Chromatic Aberration Compensation R/C & B/Y
• Distortion Correction (Mycket användbart för Fisheye och UWA)
• Shading Compensation
• Unsharp Mask (eg. Batch Mode)
• Curve Tool (RGB/R/G/B/ Channel)

Studio har ett arbetsflöde med batchmode, som är smidigare än det rudimentära som finns i Master. Det går att spara olika "framkallnings"-profiler, *.obf.

Det går att spara undan hur många av kamerans CUSTOM SET1 & SET2 som man önskar på disk, t.ex. E-400 SET1.ocs & E-400 SET2.ocs. Det görs via Camera Control.

Enligt FourThirdsPhoto kommer nästa uppdateringen av Studio att innehålla en Live View Mode för Camera Control. I dagsläget endast via komposit video och utanför Studio.

Liknande produkter: LightZone (även för Linux) från Light Crafts, SilkyPix Developer Studio, Raw Therapee,...
ANNONS