Annons

Olympus mju digital 800


Summering

Digital 8 megapixelkompakt med många inställningsmöjligheter. Stor lcd-skärm, ingen genomsiktssökare, väderskyddad, 3xoptisk zoom.



Betyg


(4.5/5)
(4.75/5)
(4.75/5)
(5/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Lasse Söderholm
2007-05-26 Desmodromic

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Inställningarna.
MINUS: Slowstarter!

Kameran funkar perfekt att ha med sig i fickan. Den har bra inställningsmöjligheter, jag är nöjd!
2006-09-01 Janne59

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Många manuella funktioner
MINUS: inga

En kanon bra kamera att ha i fickan. Pålitlig snabb skön att ha i handen.

Köpt hos: Japan-Photo

Pris: 2795
2005-12-20 FotoKim

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb att starta upp och stänga av. Batteriet håller jättelänge innan man måste ladda om. Plåtade en helg helg i samband med ett bröllop. Batteriet höll i tre dagar under konstant plåtande.
MINUS: Har inget negativt att säga om produkten.

Jag har rent allmänt bara gott att säga om Olympuskameror i allmänhet. Har haft just det märket i ett antal år redan innan digitalkamerorna introducerades på marknaden. Just den här modellen (mju 800) har jag haft i bara ett par veckor, men har redan hunnit plåta lite grann. Jag har inte lärt mig att använda alla funktioner ännu så jag är övertygad om att bildresultatet bara blir bättre och bättre allt eftersom jag lär mig.

Hade en Mju 410 innan. Det jag uppskattar med mju 800:an är att man kan göra fler manuella inställningar.

Macrofunktionen ger knivskarpa bilder. Närgränsen ligger på bara 3 cm, vilket är jättebra.

Filminspelningen är också bra. Den tillåter film upp till minneskortets kapacitet. Testade att filma ute sent på kvällen. Fantastiskt resultat. Kameran tar till vara på allt ljus och förstärker det så filmerna blir inte mörka såsom med andra kameror.

Mju 800 är en kanonbra och prisvärd kamera för den som är ute efter att kunna experimentera med ljus mm.

Liknande produkter: Olympus Mju 600
Avant S8
Avant DC540
Olympus Camedia SP-500 Ultra Zoom

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 3450
Berth Westman
2005-09-05 klerk

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mångsidig. Bra exponering. Snabb. Väderskyddad. Tyst.
MINUS: Ingen genomsiktssökare.

Har inte haft denna så länge så recensionen kan bli lite missvisande, men hittills (ca 300 exponeringar) är jag mer än nöjd. Den stora (2,5") LCD:n är suveränt skarp och kontrastrik. Syns riktigt bra i dagsljus också (anledningen till att jag valde denna kamera istf en med genomsiktssökare). Massor av smarta inställningar gör att man kan skräddarsy helt hur man vill att bilden ska bli. Bla ett läge där man tar 15 bilder i en följd under tre sekunder (om man vill, man kan naturligtvis släppa avtryckaren tidigare...) då blir visserligen upplösningen max 3 megapixlar, men det räcker i de flesta fall. Skärpan är ytterst bra och A4 från ett HQ-taget foto är inte något problem. S-läge och A-läge finns. Dock inte helt manuellt. Dessutom finns inte möjligheten att fokusera manuellt, eller använda förinställda avstånd (om jag inte missat detta) det saknar jag, även om inte något foto blivit oskarpt pga avståndsinställningen. Kameran hålls bäst med båda händer, annars upplever jag att man lätt kommer åt en eller annan knapp under fotograferingen... En finess är att skärmen klarar väldigt låg ljusnivå och "förstärker" ljuset. Kameran jobbar då med ISO 800 eller 1600. I ett läge tom upp till 2500 ISO (antiskakläget). Kvaliten blir lite sämre, men då kan man ju välja att ställa in ISO värdet manuellt (näe inte i antiskakläget, då väljer kameran lämplig känslighet...)och få bättre upplösning. Har säkert missat en massa, både bra och mindre bra, men på "Steves Digicams" får denna mycket bra recension. Jag kan bara hålla med! EDIT: Har faktiskt fått lämna in kameran redan pga att den lilla luckan som ska stänga över optiken inte ville stänga... Otur eller obra kvalite??? Edit 2008-01-02: Nu har jag införskaffat ytterligare en eftersom min förra gick över till min fru efter ett x20 haveri. Jag saknade denna kamera då den innehåller mycket av det jag gillar i teknik och bildkvalité. Så det blev en till. Begagnad förstås, men mycket kamera för pengarna vill jag lova. Ställ in den rätt och den levererar mycket bra. Jag lovar!

Liknande produkter: Nikon 7900, Sony DCS W7 mfl

Kundtjänst: Jomenvisst! Luckan ville inte stänga igen av sig själv efter ett par dagar och 300 exponeringar. Med lite hjälp gick det, men den lämnades in via Foto7:an. Har inte fått den tillbaka ännu (1,5 vecka), men den förväntas in nästa vecka. Tydligen ett fel som uppstått på fler. Svag konstruktion? Eller bara otur? EDIT 2: Nu har jag tillbaka kameran igen och fronten är bytt. Stänger helt annorlunda och snabbt nu. Har också läst några recensioner om att bilderna inte blir så bra. Håller inte med helt, utan tror att det beror på inställningar och hur man håller kameran. Ok det blir bättre punch i bilder tagne med Minolta A1 iofs.

Köpt hos: Foto 7:an
ANNONS