Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Senaste innehållet av joacimolsson

  1. joacimolsson

    Macbook som redigeringsdator?

    Har en Mb-pro 13" och om du skall sitta och redigera mycket så köp en med större skärm. Annars funkar det fint för mig. Funderar själv på att skaffa en extern skärm... Film är segt att redigera... Lycka till med ditt köp.
  2. joacimolsson

    bridge picasa

    Hejsan! Jag testar att skicka upp lite bilder i picasa både på datorn och på webben. I picasa kan man ju märka bilder med "etiketter". Sedan innan har jag ett gott antal bilder i adobe bridge, där har jag taggat massa bilder med "nyckelord". Dessa sk märkningar är således inte samma sak som...
  3. joacimolsson

    Speedlight 430 EX II - Funkar inte...

    Jag fick via Canon service som löste problemet! Så nu är allt frid o fröjd hos mig! Kontakta de, det är ju två canon-produkter och de var väldigt serviceminded. LYCKA TILL!
  4. joacimolsson

    Speedlight 430 EX II - Funkar inte...

    Skit, det var det svaret jag ville haft innan. Nu e den ju inlämnad... Jaja... Haha... Tackar allra ödmjukast för det kom fram iaf!
  5. joacimolsson

    Speedlight 430 EX II - Funkar inte...

    Hoppas det fungerar kanon för dig, annars e det ju sannolikt uppenbart att något "klickat"... Hoppas du vill skriva hur det gått för dig!
  6. joacimolsson

    Speedlight 430 EX II - Funkar inte...

    Så är nu gjort, sedan ett par dagar! Men varför inte försöka lösa grejer själv hellre än att skicka in kameran i onödan. Nu gick det ju inte lösa denna gången men iaf. Tack för tipset dock!
  7. joacimolsson

    Speedlight 430 EX II - Funkar inte...

    Jag har nu uppdaterat firmware till senaste 1.0.8 för min 40D, tyvärr löste inte detta mitt problem med blixten. Ser under C.Fn inställning att den inte tycker blixten är kompatibel eller icke ansluten... Antar den behöver lämnas in. Vart gör man så i Göteborg?
  8. joacimolsson

    Speedlight 430 EX II - Funkar inte...

    Speedlite 430 EX II - Funkar inte... Har precis köpt en blixt av ovanstående modell till min Canon 40D. Den går ej att ställa in på ETTL, och i kamerans meny kan man heller inte ändra några inställningar för extern källa. Menyn är mörkad och TTL står som val. Någon som vet på råd om jag gör...
  9. joacimolsson

    Nya forum för Teknikfrågor per Tillverkare

    Blixtar Finns det något forum för råd om blixtar? Speedlight!
  10. joacimolsson

    Nyhetsfoto

    Jag gillar fotografer som klarar av att ta sina bilder utan att störa på en olycksplats. Det fungerar uppenbarligen. Bland räddningspersonal likväl som bland fotografer finns väl mindre lämpliga individer. Bra att finna sig, ingen har någon anledning att ge sig på varandra så länge man har...
  11. joacimolsson

    Vart finns funktionmakron att hämta?

    Re: Lager 1 Menar du att jag kan döpa om lagrerna? Aha... Blir det "that's it..." då?
  12. joacimolsson

    Vart finns funktionmakron att hämta?

    Ok, jag fann flera festliga actions som jag valde att ta in via fliken "funktionsmakro" "läs in nya", och det var lätt. Tyvärr var dessa makron på engelska och när mina lager öppnades frågade CS2 efter "layer 1" och "background copy" så det får bli att försöka hitta svenska eller skapa egna...
  13. joacimolsson

    Vart finns funktionmakron att hämta?

    Tack för sökfraserna. Har du några andra specifika tips på adresser som kan vara till hjälp, helst svenska då. Undrar även vart man lägger de små rackarfilerna? :)
  14. joacimolsson

    Vart finns funktionmakron att hämta?

    Hej! Vart finns det freeware av funktionsmakron att hämta? Det vore lite roligt att experimentera med sådana som redan vana användare skapat!
  15. joacimolsson

    Vattenstämpel i Photoshop CS

    Hej! Om jag skapar en bil med mitt namn som transparent lager i en fil av png el tiff format, hur får jag denna att hamna i nedre högra hörnet på bilder av olika storlek i en mapp? Kör man med funktionsmakro, Hur? Tacksam tips, kanske någon känner till en tutorial eller om man kan ladde ner ett...
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.