Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.
Plusmedlemskap kostar 349 kr per år
Merläsning
Guide: Att skärpa bilder för utskrift
Tutorials & Fotoskola
Plus
Skärpning är en bildbehandlingsteknik som används för att förstärka detaljer och förbättra intrycket av en bild. I denna artikel går vi igenom vad skärpning är och hur den kan appliceras på dina bilder som ska skrivas ut. Med rätt skärpa lyfter du dina bilder till nya höjder.
Läs mer...
1
7 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Dock ska man ha klart för sig att den självfallet har ett antal begränsningar som skiljer ut den från A77 II, konstigt vore det annars. Tittar man på P-A-S-M ratten ser man att där finns ett T 8-läge. Detta betyder Teleläge vid 8 bild/sek, dvs croppat läge. För att få full APS-C upplösning får man köra med 5 bild/sek (eller lägre).
A77 II ger som jämförelse 12 bild/sek med full APS-C upplösning (samt givetvis även för alla lägre seriebildtagningshastigheter).
Dum besparing i så fall.
Och sedan en DT 18-55 som kitzoom? Lite mer fantasi kunde väl Sony haft. Den zoomen gör absolut inte en så bra sensor rättvisa.
Specarna verkar ju annars helt okej. Men räkna med att det behövs en kitglugg liknande 16-50/2.8 (som lanserades i samband med gamla A77) för att kameran som helhet ska prestera bra.
Vilken målgrupp har Sony tänkt sig att denna modell ska rikta sig till? Specarn ger vid handen till lite mer krävande fotografer. De väljer nog sannolikt en A77II istället. Men, som vanligt så kan jag ju ha fel.
Som jag hävdat tidigare så gör Sony fantastiska sensorer, och i många fall väldigt ingengörsmässigt fantastiska kameror (tänker på tex RX-100 iii/iv och A7Rii), men ibland tycker jag att de gör saker lite bakvänt.
Ett exempel på detta är att de just satsar mest på små sensorer (APS-C) i stora tjocka kamerahus (SLT) och mest på stora sensorer (FF) i små kompakta kamerahus (spegellösa).
Hade jag fått välja som potentiell kund (älskar deras sensorer, och är gammal Minolta-ägare) hade jag hellre sett att de gjort precis tvärt om. Även om A7Rii är på många sett en fantastisk kamera, och tycker att de skall fortsätta med A7-serien som är unik, så är det en efterträdare i form av en A6100 eller A7000 som jag väntar och ser fram emot.
Som det är nu så är jag lite rädd för att de inte längre tar deras spegellösa APS-C-format på E-mount på lika stort allvar, utan att det är mest fokus ifrån Sony att släppa objektiv till deras fullformats spegellösa (FE-objektiv).
Samtidigt så är det väldigt synd att de inte har mer fokus på nya fullformatskameror och nya FF-objektiv för A-mount. Tycker både Canon och Nikon har en betydligt vettigare strategi här (även om de är jämförelsevis rätt bleka och mediokra på bättre spegellösa systemkameror).
Nåja, man får väl iaf se det som lite positivt att de inte helt gett upp om A-mount, och med lite tur så kommer väl även en uppdatering av A99 till slut.
A7 serien är helt okej, men bygg en lite större kamera med sökare från A900 och ett koloss batteri för 1500 bilder minst och 8 bps använd och utveckla A77II:ans autofokus som redan fins att likna Canons system med färdiga Case så folk slipper dribbla och sy i en krånglig meny.
Förväntningarna över SLT systemet fick bakslag när A99 kom, väldigt många trodde redan då att bps skulle ha varit klart högre, det fans som sagt så stora möjligheter med den fasta spegeln trodde man, men det blev inte så, hade A77II haft 20 bps som också varit effektiva har läget varit annorlunda men så blev det inte. Kommer det en ny A99xxx med max 6 bps så anser jag slaget förlorat vad gäller SLT, varför skall man välja den före en A7II, eller en kommande ersättare till D750 som säkert är upptrimmad till 8 bps. det är klart att A99 tar fina bilder, men så gör dom andra också.
En riktigt bra idé som jag också tror kan vara en god väg framåt för Sony!
Skulle ge en betydligt bättre balans och bra grepp till större fullformatstelen, och lite större stabiliserade zoom-vidvinklar.