** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Privat julkort blev reklam i Tjeckien

Privat julkort blev reklam i Tjeckien

Familjen Smith från USA gjorde ett julkort med hela familjen på, som de skickade till släkt och vänner. Vad de inte kunde ana var att bilden skulla hamna i en tjeckisk reklamannons.

En gammal kompis som åkte på semesterresa till Tjeckien ringde sedan upp familjen och sa att hon hade fått syn på bilden i ett skyltfönster. Det var en reklamannons för en matbutik i Prag. Ägaren till mataffären har bett om ursäkt och kommer att ta bort bilden. Han erkände att han hade tagit den från en hemsida. Det skriver Aftonbladet idag .



Publicerad 2009-06-11.

9 Kommentarer

JonasII 2009-06-11 13:38  
Och sedan pryder familjen Aftonblaskans sida, och slutligen Fotosidans.
Denna familj går ju som en löpeld genom världen...
ekfeldt 2009-06-11 22:48  
Ska de va tacksamma för publiciteten eller kräva pengar ?
Lite surt är det men är det verkligen en värdefull bild ?
Mangepange 2009-06-12 08:36  
Allting handlar inte om pengar bara - jag tror de mest är glada att det bara var en mataffär de gjorde reklam för...det kunde ju varit vad som helst...
Benganbus 2009-06-12 10:19  
Fildelning...? ;)
B)
Pagajviftaren 2009-06-12 21:13  
2009-06-12 13:48 Lars Klein
Du får även fotografera genom fönstret när de springer nakna i sin bosatad, och kanske även gör en del annat. Och publicera dem, men inte som reklam. Men du måste stå på egen eller allmän mark, eller annans mark som du har tillstånd att stå på. Du måste befinna dig vid kameran, inte lämna den på serietagning och gå därifrån.
Om du står där för ofta kan de ta dig för andra brott, som allmänt störande av ordning eller så, men inte för fotograferingen i sig.
Så har i varje fall jag tolkat lagen.
cw-op 2009-06-15 00:55  
Johan Jansson!
Du ska nog passa dig noga för att plåta naket i nån annans lägenhet och PUBLICERA DET och om personerna går att identifiera! Såvida du inte jobbar för nån tidning -bilder av allmänt intresse-, har publiceringstillstånd eller att dina bilder når konstnärlig verkshöjd. Plåta går bra men inte publicera utan modellens tillstånd.
JANNE
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS