Annons
Artiklar > Fujifilm med modern design

Fujifilm med modern design

Fujifilms retrodesignade kameror har gjort succé de senaste åren, men nu kommer Fujifilm X-A10 med en med avskalad och modern design. 

Fujifilm X-A10 är tänkt för nybörjare och avancerade entusiaster. Då är det viktigt att hålla nere priset. Det gör Fujifilm genom att inte använda den senaste sensorgenerationen utan 16 megapixel-sensorn som varit med under några år.

Det rekommenderade priset med normalzoomen Fujinon XC 16-50mm f/3,5-5,6 OIS II är 5 499 konor inklusive moms.

Rätt pris är inte allt. Det gäller också att ha rätt funktioner. Fujifilm har valt att satsa på en skärm som går att vrida 180 grader så att man kan se sig själv när man tar självporträtt. Inbyggd wifi och autofokus som automatiskt ställer in skärpan på ögonen är andra praktiska funktioner. Det finns även en lång rad effektfilter och bildstilar att välja mellan.

Vid filmning kan både optisk och elektronisk bildstabilisering kombineras. För att underlätta manuell skärpeinställning under videotagning finns funktionen fokus peaking som markerar vilka områden i bilden som är skarpa.

Batteriet uppges klara 410 bilder på en laddning vilket är förhållandevis bra för att vara en spegelfri kamera. 

Fujifilm X-A10 börjar säljas i januari 2017.



Publicerad 2016-12-06.

2 Kommentarer

Benganbus 2016-12-06 16:17  
En så'n där vikbar skärm skulle jag vilja ha på min X-E1!
/B
unoengborg 2016-12-07 02:52  
Skulle tro att de flesta entusiaster skulle vilja ha en EVF
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS