Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotografiska får Stora Turismpriset 2010

Fotografiska får Stora Turismpriset 2010

© Pauline Benthede, Fotografiska. 

För 17:e året i rad har Stora Turismpriset delats ut under Svenska Turistgalan på Konserthuset i Stockholm. I år gick utmärkelsen till Fotografiska, som förutom äran belönas med 100.000 kronor.

Bakom priset står Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Stora Turismpriset syftar till att belöna inspirerande insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Som en glad och stolt vinnare i år står Fotografiska, som på kort tid har skapat en framgångsrik verksamhet.

- Man blir imponerad av entusiasmen och drivkraften hos Fotografiska. Det är härligt att en världskänd och tongivande attraktion har fått en själ och skepnad inom loppet av bara ett halvår. Det är värt en eloge och årets utmärkelse, säger Björn Eriksson, ordf. i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Juryns motivering lyder i urval att;
"På mycket kort tid har Fotografiska skapat en svensk världsattraktion i Stockholm. Genom en djärv och nyskapande satsning på fotografiets möjligheter som medium har de skapat publikdragande utställningar, en mötesplats för kunskap och upplevelser samt utbildningar".


Prissumman på 100.000 kronor används till att anordna ett öppet seminarium utifrån vinnarens verksamhet.



Publicerad 2010-10-31.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS