Få ut mer av Fotosidan som inloggad
Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm
Merläsning
Uppsats: AI kan förändra vår syn på bildkonst
AI
Linda Spång studerar på Fotoskolan STHLM och är inne på sin sista termin och där ingår det att skriva en uppsats. Linda uppsats handlar om hur AI kan förändra vår syn på bildkonst. Linda Spång har bland annat intervjuat konstnärinnan Annika Nordenskiöld och grafiska formgivaren David Kendall om deras arbete med AI.
Läs mer...
1
11 Kommentarer
Logga in för att kommentera
De pratar om trillion i filmen (på engelska).
Glasögon som kan se runt hörn...
De säger att en bild representerar 1 nanoSek. Detta är ju en miljarddels sekund, dvs 9 siffror efter decimalkommat.
En bild tagen på en biljondels sekund behöver exponeras på en picoSek, dvs 12 siffror efter decimalkommat. Vilket det alltså inte handlar om här.
De kan alltså INTE framställa en bild på en biljondels sekund. Vad de gör är att ta en "slice" av ljusstrålen. Sedan fortsätter de och tar (i detta fall) 500 nya "slices", dock INTE på samma ljusstråle, Dessa 500 "slices" (vad säger man på svenska - spalter?) kommer alltså inte alls i direkt följd efter varandra. Man riggar om och kör en ny ljusstråle, med lite fasskillnad. Detta går att göra eftersom elektroner och sånt är identiska och kan inte skiljas från varandra.
Således är vare sig en biljon eller en miljard BILDER PER SEKUND ens i en avlägsen närhet av vad denna utrustning klarar!
Det handlar om kort exponeringstid, inte alls om hög bildhastighet.
Tvärtom förefaller det mig att det tar ganska lång tid för dem att få fram en enda bild. Vilken billig nybörjarsystemkamera som helst (med kanske maxkapacitet av 3 bild/sek) klarar VIDA högre bildhastighet än denna utrustning! :-)
Edit: Fredrik hann före mig, eftersom han inte skriver lika långrandigt...
.
De enskilda bilderna/slicarna var som Magnus skrev i rubriken.
Bilsekvensen byggs upp av (oerhört) korta exponeringar från ett (oerhört) stort antal belysningspulser.