Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nu kan du ställa ut på Moderna Museet

Nu kan du ställa ut på Moderna Museet

Foto: Carl Johan De Geer. 

I utställningen "Alla är en fotograf!" uppmanar Moderna Museet sina besökare att fotografera vardagen och skicka in sina bilder. En utställning med bilderna kommer sedan att hängas på museets väggar.

Drömmer du om att ställa ut på Moderna Museet? Då kan drömmen bli verklighet nu.

Idén till utställningen sker med utgångspunkt från Carl Johan De Geers fotoinstallation CJ:s fotoautomat från 1968 som ingår i samlingspresentationen "En annan historia" på Moderna Museet. I filmen nedan berättar Carl Johan om idén att låta människors vardag bli fotograferad och förevigad.

- Fotografier är tidsmaskiner. Det är viktigt att man tar bilder av det vanliga, av sig själv, sina vänner och platser man är på i vardagslag. Ta bilder av vardagslivet! Det här är viktigt, hur ska man annars veta i framtiden hur man levde nu?, säger Carl Johan De Geer.

"Alla är en fotograf!" är ett publikprojekt och den första i en serie av dialoger som museet kommer att initiera mellan verk ur Moderna Museets samling och publiken under 2011.

Bilderna laddas upp på Moderna Museets hemsida.



Publicerad 2011-06-27.

5 Kommentarer

The Artist26 2011-06-27 10:08  
Låter jättekul! Ska skicka in.
gatosi 2011-06-27 12:55  
Synd att man måste gå med på att tillåta dem att publicera bilderna på Facebook. Då har ju Facebook rätt till alla bilder om jag kommer ihåg det finstilta rätt.... Nja....
:(
harryett 2011-06-27 13:33  
hahaha sköna gamle gubbe
mattias_onlajn 2011-06-29 21:17  
Det framgår ingenstans NÄR dessa bilder kommer att hänga uppe?
harryett 2011-06-30 14:12
nä, men man kan väl räkna med ca 50år med honom som projektledare :)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS