ANNONS
Annons
Artiklar > Fotografiska utökar med galleri för fotokonst

Fotografiska utökar med galleri för fotokonst

Foto: Jacob Ojanen. 

Fotografiska öppnar ett fotografiskt galleri för samtida fotokonst den 29 augusti. Först att synas på Fotografiska Galleriet blir konstnärerna Katja Mater, Jacob Ojanen och Anna Strand med utställningen "A Point of Departure".

Tanken med Fotografiska Galleriet är att skapa ett komplement till museets ordinära utställningsverksamhet - samt en arena för lovande svensk fotokonst såväl som för internationellt etablerade konstnärer. Premiärutställningen ”A Point of Departure” av Katja Mater, Jacob Ojanen och Anna Strand visas mellan den 29 september och 3 oktober.

Med 6-8 utställningar per år är Fotografiska Galleriets ambition att visa hela det spektrum av medier som konstnärer använder sig av idag och att bidra till diskussionen om vad fotografi är. Utgångspunkten är alltid foto, men man kommer även att visa måleri, skulptur, video och installationer.

- Vi vill erbjuda ett innovativt utställningsrum för fotokonsten. Med ett varierat utställningsprogram som öppnar upp för fler medier än fotografi och där både unga kommande svenska konstnärer och internationella konstnärer ingår, hoppas vi kunna föra en diskussion om vad fotografi är och belysa det utifrån flera perspektiv, säger Ebba de Faire, Chefsintendent på det nystartade Fotografiska Galleriet.


http://fotografiska.eu/



Publicerad 2010-08-20.

2 Kommentarer

digitalzero 2010-08-20 19:37  
Tyvärr så måste jag kritisera texten lite. Svårläst text dock, ser ut som ä har blivit utbytt till felaktig &-kod. "& #776;" borde vart "& #228;" eller rent av "& auml;"
Surfjohan 2010-08-20 21:49  
Spännande! Anna är en grym person och fotograf!
ANNONS

Merläsning

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.