Annons
Kalender > Visa aktivitet

"Krav-märkt", Fanny Beckman

8 januari - 19 februari
Plats: AB Småland, Malmö | www.fannybeckman.com

Signumet för Fanny Beckman som porträttfotograf, har sedan länge varit ett genustänk. Hon ändrar på könsroller; män får agera sårbara, medan kvinnor gestaltas som starka maktinnehavare. På senare tid har hon även skildrat andra samhällsproblem. Bilderna som visas i denna utställning belyser den nedstämdhet och depression som drabbar allt fler i dag 

Det var på Gamleby Fotoskola som Fanny verkligen förstod sitt eget bildspråk. Det var också där hon förstod hur hon kan använda sitt intresse för samhällsfrågor, den mänskliga psykologin samt sina kunskaper i beteendevetenskap, till förfogande för sina bilder. 

År 2014 led 20% av unga mellan 16 och 24 år av ångest i Sverige (statistiska centralbyrån). Tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa; som drabbad, anhörig eller vän. En stor bidragande faktor tycks vara de allt större kraven som ställs på individer av omgivningen; en ständig strävan efter lycka och framgång inom diverse olika områden. Många drabbade väljer att inte tala om sin psykiska ohälsa av rädsla för omgivningens reaktioner. Ambitionen med Fannys iscensatta bilder, är att väcka tankar hos betraktarna, samt att vi ska våga prata öppet om detta ämne -att skamstämpeln ska bort. 

Utställningen består av tre serier som gestaltar olika stadier av psykisk ohälsa. En handlar om själva sjukdomen, en annan om orsaken och den tredje serien har en mer positivt ton och visar utvägen.  

Vernissage

8 januari kl 17.00-20.00

AB Småland, Södra Förstadsgatan 25/27, Malmö.

Öppettider
Mån-fre 10-19

Lör 10-16

Sön 12-16
 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.