Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Nya tag!

Nu har jag iallafall börjat ta tag i mitt stora fotoprojekt för 2013 (Äntligen). Det kan vara det som har legat i vägen för all annan fotografering. Idén går ut på att försöka skildra tro och liv i och genom kyrkorna i Avesta, vad innebär det att vara kristen 2013? Tanken är att jag ska besöka församlingarna vid olika tillfällen under året. I söndags var jag på min allra första gudstjänst i Pingstkyrkan. Riktigt roligt var det, och fint bemött blev jag också, tack för det Pingstförsamlingen i Avesta! Här är de första bilderna som jag presenterar i det här sammanhanget. Två bilder på samma tema. Lite klyschiga, kanske, men den eviga frågan infinner sig, färg eller svartvitt?

Svartvitt ger ju en viss dokumentär känsla...

medan färger ju förmedlar olika känslor, men svårare att hålla koll på.

Liggande eller stående format är ju en annan dimension.

Just nu lutar jag åt att det blir både färg och svartvitt, där det passar, och stående och liggande format, där det passar! Vi får se, men nu är jag igång iallafall!

Postat 2013-03-12 21:18 | Läst 1613 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Februari - Inte mycket alls faktiskt!

Verkligen ingen bra start på fotoåret, kameran har ofta blivit liggande i väskan, och än mindre har det blivit bloggat. Lusten har liksom inte infunnit sig, så jag ligger lite lågt och väntar, bidar min tid, hoppas bara att ökenvandringen snart är över!

Under februari har jag bara hunnit med ett par fotosessioner för mig själv.

Ett då jag träffade strömstaren i Ängelsberg:

Jättetrevligt, trots det dåliga ljuset!

Jag tycker även att den här damen var rätt stilig!

En annan gång blev det att föreviga fantasieggande isformationer i ån.

Fotandet på jobbet har mest resulterat i skräp. Den 17:e hade vi medverkan av Ukulele-orkestern från Horndal i och efter gudstjänsten i Folkärna kyrka. Det var hur kul som helst och resluterade i alla fall i ett par bilder.

En ukke-orkester, hur coolt är inte det? :) I morgon blir det nya tag!

Postat 2013-03-11 21:58 | Läst 1363 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera