Bilden i främsta rummet!

En extra blogg i kväll med min bild av vännen Björn!

Jag kommer alltid att minnas hur Björn (Khalad Thundal), helt oväntat, klev in på mitt jobb i Brukskyrkan i Kolsva en dag. Det blev ett långt samtal över en kaffe och så köpte jag hans bok "Hjärtats röst", en bok jag gärna återvänder till för att hämta inspiration i. Vi hade ofta olika utgångspunkter i synen på livet och tillvaron, men som vi konstaterade att vi tycker lika om väldigt mycket ändå. Slutsatserna kan ju vara de samma i alla fall! Han var en mycket skicklig fotograf, och hans bilder och berättelser som spänner över så lång tid är ju helt unik! De berör, bilderna på landskapet han har rört sig i och människorna han mött och haft omkring sig genom livet. Fina bilder av vardag och fest både nu och då. Inte minst bilderna på Ingemor tycker jag är så fina och berör mig verkligen på djupet. På de allra äldsta bilderna är det en ung tonårstjej som Björns kamera intresserar sig för lite extra. På de sista bilderna tagna alldeles nyligen, finns samma känsla i bilden, fastän djupare, mognare och förmodligen mera mångbottnad, om hur det är att bli gammal tillsammans. Jag tror det blev två gånger som jag hade förmånen att komma till Björns älskade Korsheden för sommarfotofika då han bjöd så fint på glass, kaffe och gemenskap i solen. Den här bilden är från träffen 1 juli 2017:

****

Tack Björn! Vila i frid!

****

Inlagt 2024-04-26 19:14 | Läst 880 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Tommy.
Det är en väldigt vacker och välskriven text som jag kan hålla med till 100%. Och ett fint foto som vi vill minnas honom.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Tovok 2024-04-27 18:36
Tack för det Erik! :) /Tommy.
Fint foto som vi vill minnas honom.
Med många vänliga hälsningar
Ingela
Svar från Tovok 2024-04-27 18:38
Tack Ingela! Ja, jag tycker om den bilden med det mjuka ljuset och ögonkontakten med Björn! :) /Tommy.
Jag träffade bara Björn digitalt på bloggen, men vi hade många bra utbyten kring tankar om både bilder och annat. Han kändes så vital och aktiv, så det blev en chock är jag förstod att han gått bort. Å andra sidan slapp han en lång sjukdomstid, som många tyvärr lider av. Tack Björn!
Du avslutar din fina text med ett utmärkt foto.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Tovok 2024-04-27 18:40
Tack Bjarne. Ja, Björn var en väldigt levande människa som lämnar efter sig väldigt levande minnesbilder, inte minst de bilder han tagit med sina kameror genom livet! :) /Tommy.
Blir så berörd, tänker på Björn och så hans fru.

Björn försökte ju med växelboende in i det sista. Nu antar jag att det blir ett boende för hans fru. Barn och barnbarn hälsar säkert på så mycket dom kan men ändå en helt annan tillvaro.
Svar från Tovok 2024-04-27 18:44
Ja, man blir berörd och jag tänker att Björn har gjort nånting viktigt när han skildrat deras liv tillsammans från tonåren och framåt, skildrat med ömhet och kärlek. Även om det mest har varit en berättelse om deras vardag och även om, som du säger, har varit en kamp många gånger! /Tommy.
Fin bild och text om Björn som jag träffade på några fotofika i Uppsala och Norrtälje för några år sedan. Tyckte alltid att han var en mycket trevlig man med bra åsikter om livet. Hälsningar från Dan
Svar från Tovok 2024-04-27 18:47
Tack Danne! Ja, Björn var en fin man! :) /Tommy.
Som du och många andra känner jag en saknad efter Björn.
Fin text du skrivit.
Mvh Bengt
Svar från Tovok 2024-04-29 10:56
Tack Bengt! :) /Tommy.
Det blir lite tomt på bloggen nu, när en sådan personlighet som Björn gått ur tiden. Jag kommer att sakna honom.
Roland
Gävle
Svar från Tovok 2024-04-29 10:59
Visst är det så Roland! /Tommy.