Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Vårblommor i trädgården

Nu över från fåglar till blommor i trädgården. Det är som mest blommor nu på våren, först de tidiga blå som täcker marken, sedan den vita fruktträdsblomningen. Det fortsätter blomma till midsommar, sedan avtar det betydligt, och det blir mer insektsfotografering istället. Fåglarna får hänga med över hela året.  

Häggmispeln - Amelancheier  underart - Canadensis   den trivs bra. Mellanting mellan buske och träd, den är vad man gör den till, fåglarna som äter bären kan fröföröka den.    Primula Veris, ett vackert namn.    Blad av bondpion.    En tidig Clematisart har snart blommat över, den är mer markväxande än klängande. En humla tycks uppskatta den.  Det är Clematis Tuva, en sort från Balsgårds växtförädling, knappast spridd i handeln, har nog tiggt till mig en vid besök för länge sedan , när jag tyckte om att stryka omkring där. En väldigt tacksam art, tidigblommande, självförökande, går att ha i kruka eller ampel.    Gulblommande ribesvariant, Ribes Aureum eller Gullribs. Väldoftande och humlornas vän.    Och här kom en humla! Uppe i Reine Claude trädet.    Hej då!    Till sist en lökväxt som växer lite vilt i trädgården - Aftonstjärnan - Ornithogalum Nutans. Påträffas oftast i Skånes förvildade gamla trädgårdar, som är lockande platser, och fanns i jorden när jag byggde här på lastbilsparkeringen som det var då.   

Inlagt 2017-05-11 21:27 | Läst 4624 ggr. | Permalink
Fina skarpa bilder på humlan. Brukar vara lite problem att hänga med.
Sten
Svar från Vibybo 2017-05-11 22:34
Tack Sten, jag blev själv förvånad. Och lyckades vid ett tillfället till, märkligt är det, för oftast blir det suddigt eller en dundermiss. Måste erkänna att jag fick mjölksyra i armarna vid flera tillfällen när jag väntade ut dem. En del bilder tog jag med lättare 1200D + 200mm objektiv, men de flesta med 7D2 och Tamron 600.
Vackra bilder på blomprakten i din trädgård, jag saknar ibland Häggmispeln som jag hade i Täby, men jag har tagit en del bilder på den så jag kan njuta av den ibland. Gullvivor har jag och de blommar nu, men jag väntar på att Plommon och Äppelträden skal slå ut i blom. Humlor och Bin hälsar på mina blommor när det är tillräckligt varmt ute.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-05-12 13:33
Tack Stig! Jag har planterat hela vuxna livet här för att få en bra pensionärsträdgård, och jag är nöjd, Det går att njuta av den varje dag. Jag lämnar den inte frivilligt.
Härliga bilder, får direkt en sommarfeeling av dessa, tack! /P
Svar från Vibybo 2017-05-12 18:41
Tack, sommaren är anländer i snabb takt till dig nu!