Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Trädgårdsexplosion

Ja, nu händer allt så snabbt att det mer känns som en explosiv utveckling i naturen. Det går inte riktigt att hänga med. Det blir mer blommor och bin, det är ju tid för det om våren!

Forsythian med blå himmel över, blå blommor under.En botanisk tulpan, tycker mycket mer om dem än andra tulpaner.Ännu en botanisk tulpanAprikoserna blommar som mest nu.Pionbladen är fina, detta är bondpion.En till botanisk tulpan.Första gullvivan sticker upp i gräsmattan.Påskliljorna blommar alla på en gång.Förgät mig ej.Första sparrisen.Och första persikoblomman.Ett bi med blått! pollen. Till sist kålfjärilen. Jag odlar ingen kål, så den får flyga fritt här.

Inlagt 2017-04-10 09:04 | Läst 1310 ggr. | Permalink
Vackra färggranna bilder som gör mig avundsjuk på att våren inte kommit lika långt här.

/ Kenneth
Svar från Vibybo 2017-04-10 10:35
Tack Kenneth, den kommer! Härligt med trädgården nu, är helst ute i den med blommor och fågelsång. Tyvärr är det sällan sol här.
Ännu en serie vackra bilder som får oss att tro på våren.
Svar från Vibybo 2017-04-10 10:37
Tack du, jag kan inte låta bli att vandra omkring i trädgården då och då. Blommor och fågelsång från alla håll. Kameran gör att jag ser extra nog på det.
Åter igen så vackra bilder från din trädgård, just nu så regnar det i mina trakter och det behövs men det lockar inte till några promenader. På eftermiddagen så får jag hjälp med att byta till sommardäck, så det är kanske ett vårtecken det med.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-04-10 10:39
Tack Stig, bytte för en vecka sen. Det är ett vårtecken med sommardäck, precis som du säger. Regn skulle vi behöva här, men det är mulet utan regn nästan hela tiden, får passa på och vara ute och avnjuta solstunderna.
Oj, nu går det undan där nere hos dig. Härligt med allt som händer i naturen, men det får inte gå för fort.
Häftigt med blått pollen, aldrig sett förr.
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-04-10 10:45
Tack du, färgen förvånar mig. Har sett många insekter krypa runt i scillan, men de har gult pollen tror jag. Ingen aning varifrån det blå kommer. Använder förresten 200 2,8 optiken till makro också ibland, det fungerar bra, närgräns 150 cm. Det kan gå mycket fortare härmed blomningen, men nu är det mulet oftast, och det bromsar. Den mest vårblommande rabatten är lite tom i år, sorken massakrerade den i vintras, en stackars tulpanlök missade den. Ska plantera botaniska tulpaner där till hösten.
Trevligt! Ser nästan ut som sommar.. Men för mig så är det Tornseglarna som bestämmer när det är sommar! Och dom kommer alltid 20:e maj här, det har dom gjort de senaste tre åren.. Härligt med blomprakten!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-04-10 14:00
Tack Jan, tornseglarna är för mig högsommarfåglar, en underbar syn som härliga dagar svishar förbi i ofattbar hastighet. De har, jämfört med mig, en väldigt uppgraderad CPU vad gäller klockhastighet.
Vilka vackra bilder på vårblommor Det har kommet lite längre hos dig än här i norr men vi är inte så långt efter det ska bli kallare till påsk Ha en skön dag Gert
Svar från Vibybo 2017-04-10 18:40
Tack Gert, det är nog bra om det är lite kyligt, så slipper vi plötsliga fryskatastrofer.
Nummer 5 er noget ekstra - synes jeg.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2017-04-10 19:32
Tack Erik, jag tyckte den kunde vara med för vårljusets friska färger.