Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Svarttärnor - sista omgången?

Svarttärnorna i dammarna var klart färre i år, och så vitt jag kan se har häckningen gått åt skogen, och inte många tärnor är kvar. Kommer de tillbaka nästa år? Var det minken? Frågor utan svar. Bilderna är tagna för någon månad sedan.  

                Detta bo är förstört, övergivet. Inte en unge syntes till. 

Inlagt 2017-07-19 18:30 | Läst 1707 ggr. | Permalink
Synd om de minskar i antal, en fin fågel är det. Hoppas de kommer tillbaka kommande år! Duktiga flygare förstås.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-07-19 20:16
Tack Bjarne, de är som andra tärnor i flygsättet, vi får se hur det går, det vet vi nästa år.
Jättefina bilder på en fågel jag aldrig fått chans att fotografera. I synnerhet bild 2 och 3. Hoppas det inte är en trend att de minskar i antal.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-07-19 20:18
Tack Lena, de var klart färre i år, och för några dagar sedan såg jag bara två vuxna, inga ungar, inget bo. Men jag får se nästa gång jag är där. Där har varit mängder.
Tråkigt om det är mink som ställer till det! Det är alldeles för vanligt! Men jag vet att Silvertärnorna på Tärnskär dit jag gärna åker vid tillfälle, vissa år har misslyckats helt p.g.a. mycket regn under sommaren ihop med kyla.. Men också mink har förstört deras häckningar helt vissa år! Tänker på att ni har haft mycket regn, det kanske är det som kan vara förklaringen..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-07-19 23:28
Tack Jan, det är ju en värmeälskande fågel, och häckningarna har gått riktigt bra heta somrar, så vi får hoppas du har rätt där. Tänkte inte på det...
Trevliga bilder på de vackra svarttärnorna. Är de månne tagna vid Hercules dammar? Vid den lokalen var vi ett helt gäng i mitten på maj och då var det full fart på tärnorna och många bilder blev tagna. Trist att höra att de inte har lyckats med häckningen. Får se fram emot och hoppas på nästa år, då det för min del blir nytt besök frampå vårkanten.
Hälsningar Christina
Svar från Vibybo 2017-07-21 06:51
Tack för kommentaren. Du har rätt om lokalen. Fåglarna dök bara upp för ett antal år sedan, 15? minns ej riktigt, i riklig mängd. Tidigare hade de hållit till i Karpalundsdammarna, andra sidan staden. Hur det ser ut där nu vet jag inte.