Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Renodla uttryck

När jag i ungdomen började fotografera, blev det i s.k. svartvitt, det vill säga gråskala. Det fanns 2 skäl, ekonomiskt det ena, och påverka slutresultatet det andra. Lite experiment i mörkrummet med den billiga utrustningen, men dammet kunde vara knepigt. Och få alla kemikalier att stämma, så resultatet höll sig. Men bilderna håller än i dag. 

Nu har lusten för att uttrycka sig monokromt ökat igen. Det blir nya experiment, försöker finna vägar. Och faktiskt, så fungerar det. 

Det fina med s.k. svartvitfoto är, att det bildens uttryck blir viktigare. Form och ljus. Nog med prat.

Först haren. Lite gammal bildkänsla, med fart.Mycket mer känsla än färgbildenJodåOch nu över till något helt annat, regn. Svartvitt och regn passar ihopa.En flaskhals. Jag har en stark dragning till abstrakt foto, och får ibland utlopp för dessa lustar.Pionen som möter första morgonljuset funkadeVar nöjd med denna, fick fram allt jag ville, samma ljusPion igenFin utan färg, ett uttryck som passar vallmo ocksåNu, denna är jag riktigt nöjd med, en liten rosenknopp i morgonljusstråleOch denna ros är jag själv väldigt nöjd över. Den gjorde mig glad.

Inlagt 2016-07-04 19:34 | Läst 2226 ggr. | Permalink
Javisst är svv fint! Hälsn, LO
Svar från Vibybo 2016-07-08 09:34
Tack ska du ha. Får se hur framtida experiment blir.
Svartvitt är suveränt. Riktigt bra bilder.
😊
Svar från Vibybo 2016-07-08 09:32
Mycket tack Hans-Åke.
Jag har börjat gilla svartvitt mer och mer själv, och du har ett fint uttryck i dina bilder. Okej, ljus vinjettering kanske jag inte är så glad i för vissa bilder. Mina favoriter är första bilden på haren med fin fartkänsla och djup, flaskhalsen och de två första pionerna. Rosenknopparna är inte fel de heller!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2016-07-05 13:22
Väldigt mycket tack, Bjarne!
Även svartvitt är fint och även jag började mitt fotande med svartvitt, visste väl inte om att man kunde ha färgfilm i kameran. Funkade inte så bra i lådkameran heller, har testat och de bilderna var bara att slänga.
Mina första alster finns tyvärr inte kvar, blev nog slängda vid någon flyttning då det rensades hårt.
Fina bilder på din hare.
Svar från Vibybo 2016-07-05 13:24
Tack Margareta. Det är synd att dina tidigaste bilder är borta. Du hade kanske blivit förvånad över hur bra de var.
Mycket fina bilder här och svartvitt gillar jag.
Bra jobbat!

Hälsningar
Mikael
Svar från Vibybo 2016-07-08 09:31
Tack! Nu ska jag ut på lite spaning igen.