Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

På biltur med frun igår

Men frun kommer inte i bild, hon vill inte. Det blev bilkörning, hon har lite svårt att gå, så bilderna är från bilens närhet. Kamera Panasonic GM1 med 35-100 samt 8mm f8 och så mobilen Pixel 6a. 

Det är otroligt vackert nu, och det var en vacker dag, så det kunde inte bli bättre än så, bara att njuta. Se blommande körsbärsträd och ljust grön grönska , lyssna på fågelsång, äta lite bokblad. Vi körde ett par mil upp i skogarna mot Småland - Blekinge - Skåne hörnet där de tre möts. De små grusvägarna är bäst, ständigt nya vyer och gott om bok och körsbärsträd

en kvarndamm

det är en stenrik trakt

någon dag innan åkte vi till Åhus, åt middag på ett nytt ställe

och efterrätt på torget - Ottos glass, blev smakerna äppelkaka samt kokos-leche

Inlagt 2024-05-08 20:17 | Läst 420 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Du är inte den enda, min fru är inte heller mycket för att bli fotograferad. Det måste göras i hemlighet och i efterhand godkännas :-)
Det är en utmärkt och vacker serie.
Ishuset på torget ser fint ut i fin miljö – ser det ut som.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2024-05-09 20:17
Hej Erik, så är det med fruar, man får smyga lite ibland, men de måste godkänna. Glasskiosken på torget är en av sommarens viktigaste delar, på sommaren är kön lång över torget. Tack för kommentaren!
Å så mysigt sådana vägar är "bäst" för just ögat å upplevelsen. Ottoglassen är så god
Fint ni haft det
/N
Svar från Vibybo 2024-05-09 20:24
Ja, sådana små vägar är ett äventyr bak varje krök, lugnt och njutbart. Ottoglass är alltid gott. Tack för kommentaren!
Det ser ut som det var en trevlig biltur av bilderna att döma.
Ottoglass har jag hört talas om men ej testat.
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2024-05-09 20:27
Mycket trevlig Gunte! Kan rekommendera Ottoglass, men godast är den på torget, dock kan köernas längd bli besvärande om sommaren. Tack!
Jisses så fint! Vackrare än så där blir det nog inte.. Men troligen bara mörkare grönt! Låter som en toppendag, lite som det också var här igår.. Men idag var det snöflingor i luften och endast c:a +3°, hua! Hörde på radion idag att EU:s övervakningssystem (Copernicus) för mätning av temperaturen 'reggat' att april i år blev den varmaste någonsin uppmätta, utom i Skandinavien.. Där var det kallare än normalt.. Tycker man har märkt det!
Hälsn!

https://www.copernicus.eu/sv
Svar från Vibybo 2024-05-09 20:32
Det är så vackert att det blev en tur till idag med en kompis, bilder kommer. Otrolig väderskillnad Skåne - Stockholm, brukar vara mer lika. Vi har haft en ovanligt kall april i år, både i upplevelse och mätmässigt. Men nu brakar sommaren fram!
Fina vårbilder, jo det är riktigt vackert ute nu. Man undrar ju lite över den fyrkantiga stenen hur den har kommit till, om har något med skylten under med att spränga?
Svar från Vibybo 2024-05-09 20:35
Hej Peter, känns som om försommaren brakar fram i många knop nu. Jag undrade också över stenen och bara måste ha en bild på den. Det är stentrakter med exporterande industrier.
Njutbar tid. Så vackert med den skira grönskan och blomningen. Allra vackrast blir det efter en grusväg.
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2024-05-09 20:38
Ja, det är så njutbart längs med en grusväg nu, äventyr runt varje sväng. Stilla skönhet med fågelsång och surrande ljud. Tack Ing-Marie!
Vackert och inbjudande!!

Finns det någon fru/sambo som vill bli fotograferad?

Daniel
Svar från Vibybo 2024-05-09 20:46
Hej Daniel, när vi träffades för minst 50 år sedan gick det bra att fotografera, men nu är jag försiktig. Tack för kommentaren!