Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Budget

Tog en runda hemma med min gamla utrustning, som jag köpte i paket för 1 1/2 år sedan. En Canon 1200D med 18-55 III och 70-300III. Allt för 4000 Riksdaler. Inte lönt att sälja, bättre att behålla och använda ibland. Går att ta hyfsade bilder med. Det var denna utrustning som fick mej mer intresserad av foto än av målning. Och intresset har ökat.

Först en tur på ängarna utanför byn, blommorna svävar i det grönagräset vajar saftigt trots torkanoch några prästkragar hade blommatSedan cykla hem till trädgården, här ovansidan av grekisk vädd, en värmeälskareen glödande trädgårdsvallmohär ett bi, bilden tagen med 250mm och mellanring. Så länge jag inte sätter objektivet på fullt utdraget, 300mm, blir det hyfsat skarpten blomflugaoch midsommarblomstret fick verkligen en så här bjärt färg i motljusetOch så alla rosor, många flera meter höga. Bara dyka in med näsan och dra in djuupt! Hittills har jag inte fått nån insekt in. Men doften! Har endast väldoftande rosor.Och till sist en interiörbild från trädgårdsskjulet. Har plasttak, så allt som växer in där trivs bra. Detta är Rosa Mundi, eller polkagrisros. Den förökar sig lite som kvickrot.

Postat 2016-06-13 22:36 | Läst 769 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Göra det svårt för sig?

Tillbaka och skriver igen, har varit ovanligt pigg och igång. Kan det vara solen som levererar sin energi? Åtminstone naturen sätter upp farten i värmen. Träden växer och starungarna är redan utflugna. Har sett många starar i år.

Hinner både fotografera och göra lite annat, men ta hand om bilderna är svårt. Det är mycket skönare att stå bland blommor och fågelsång än att sitta framför datorn. Så bildhögarna växer och växer. Men här kommer lite. De här bilderna är tagna med mobilen, och ibland går jag ut en runda också med en billig kamera med riktigt billig kitoptik. Varför? Jo, jag vill försöka se, om det går bra att ta bilder utan dyr utrustning, en sorts antikänsla. Det är väl att göra det svårt för sig, men också lite spännande. 

Kastanjeblommor, det växer en del kastanj i byn, och träden blir rätt stora.Den kinesiska pionen vid uteplatsen. Ja, jag har en UTEplats, med väggar av grönt och med  himlen som tak. Ett moln med lite manetstrukturHåslövs ängar utanför byn. Hit kommer ibland på våren turistbussar från Danmark med fågelskådare. Tyvärr inte så mycket fågel längre, för 25-30 år sedan fanns här ett överflöd av alla våtmarkspippisar den intresserade kunde önska. Jag står här varje år på våren sedan 35 år, och firar att livets flöde kommit detta år också.Syrenen "Andenken an Ludvig van Späth" som jag planterade när huset just byggts.Och till sist några ormbunkar, tagit med en 1200D och billigaste 70-300 optik. 

Postat 2016-06-05 19:18 | Läst 1005 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tömt mobilen

Så var det dags att tömma mobilkameran. De här bilderna är alla tagna med originalkamerappen i Nexus 5X. Det blir ju skarpa bra bilder i dagens mobiler. Sensorstorleken begränsar en del med ljus, dynamiskt omfång och skärpedjup. Och linsen kan få byggnader m.m. att luta på ett fantasifullt sätt. Men som vanligt är det figuren bakom som ansvarar för resultatet. 

Först lite morgontulpanerGrannens boxer, busige Benny, fick snabbt tyst på grisen från BiltemaMina favorittulpanerOch till sist en hörna av trädgården. Jag gillar blommor. Odlar inga grön/rotsaker, utom rabarber, de blommar. Men har gott om fruktträd, de blommar också. Och gott blir det. 

Postat 2016-05-19 19:26 | Läst 793 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Aprilväder

Tog mig ett par km bort med elcykeln, till en damm. Med lite feber och skrällhosta kunde jag knappast räkna med att komma nära något vilt, men kanske fåglar? Tog kameran ur ryggsäcken, och aprilvädret växlade från mulet till duggregn och blåst, ett par grader över noll. Tog ett par bilder i snåren, kom fram till dammen och motvinden kastade hagel och blötsnö över mig. Detta skulle bli en riktig test för utrustningen. Och den höll tätt! Såg lövsångare, gransångare, svarthätta, hussvala, ladusvala, vipor, vadare m.m. Eldriften drog mig hem igen, och jag bäddade ner mig. Utrustningen på tork. Spännande att se hur bilderna blev med dåligt ljus, våta glasögon och snabba förlopp. Jodå! det blev bilder.

Postat 2016-04-27 19:35 | Läst 1906 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Husdjur och ny ringbelysning

Plötsligt ropar hustrun högt efter mig inifrån köket. Jag får masa mig upp, hon har funnit något jag kan ta en bild på! I vasken kryper en stor husspindel runt, kan inte ta sig upp. Tar ett par snabba bilder och testar min nya Kinaimporterade ringbelysning, märke Amaran, 250 kr. Det går bra, men ljuset är lite för klent. Men vad kan jag vänta för det priset? Tar sedan och flyttar spindeln till ett mörkt hörn i badrummet, där jag hoppas att den trivs.

Postat 2016-04-27 15:08 | Läst 1931 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8