Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

När det vackra överflödar

En härlig årstid! Det vackra är det sanna (ja, åtminstone inom matematiska bevis), och sannerligen är det vackert ute nu. Ett fullständigt överflöd att stå mitt i, beundra och begrunda. Åkte till några betesängar på andra sidan staden, där de härligaste blommor finns, många av dem sällsynta. Tog lätt packning, med axelväska, lätt kamera och kitobjektiv. Och jag blev inte besviken. Tyvärr är jag osäker på blommornas namn, och min kamrat, som varit artinventerare, har beklagligtvis komplikationer efter en operation., så där är ingen att fråga. Där är alltid något ledsamt i glädjen, det är väl en del av den urgamla föreningen av uppbyggande och nedbrytande. 

Först några bilder av lanskapet

Vildaplar är fina att se på nu, och spännande att smaka på frukten om hösten, någon gång är det riktigt gottMöjligen backsippa, eller fältsippa?Men detta är nog backsipporMandelblommanMandelblommor med teveronica. Märkligt att tänka på vinterns hårda kalla mark, och nu svävar dessa skira skönheter ovanför, så där bara. Snacka om underverk. HumleblomsterMajvivan kan jag inte passera utan att stanna till och beundra en stundoch mera mandelblommorHär går de som håller landskapet vackert, det är nyttiga djurLängst ned i sankängarna, växer orkideerna. De verkar trivas av storleken att döma. Möjligen är detta SanktPersnyckeloch detta ängsnyckel gissar jag.här är de på paradså fina, så fina.

Postat 2016-05-23 13:33 | Läst 1507 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Glädjeutflykt

Då vi varit infekterade länge, och hållit oss hemmavid, var det en glädje med varmt väder och en utflykt äntligen. Det blev Forsakar, några mil hemifrån. Det är en bäckravin i bokskogen vid Degeberga, Kristianstads kommun. Skånes raviner är som bäst i april - maj månader. Med kameror, kikare och matsäck åkte vi. Och blev inte besvikna. Tog några fågelbilder när vi stannade vid Egeside träsk på vägen dit. Vi var nästan själva vid Forsakar, och ljuset var fantastiskt. Dessutom är boklöven så goda nu, söta, milda och finns i mängd. Kossor och kalvar vilade i solen vid sidan om ravinen, hjortar smet skyggt in skogen när jag med Panamahatt och storkameran flåsade över backarna. 

Postat 2016-05-04 19:43 | Läst 1370 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Om möss och människors planer

I dag åkte vi och köpte kött hos min favorituppfödare, Lillehems utegrisar. Väldigt trevligt. 

Fantastiska omgivningar, alldeles intill en bäck i lövskogen med vitsippsmattor. 

Min tanke var, att ta lite bilder samtidigt, de kunde ju sedan uppfödaren använda om han ville. Jag tänkte på pilsnabba, glatt skuttande smågrisar, så söta. Vilka bilder jag skulle få! Tog med bästa kameran och största objektivet. När vi kom fram låg där grisar strödda över fälten, helt eller i det närmaste orörliga. Hade något hemskt hänt? Nä, grisar är som människor. De låg och solade på playan, hur slöa som helst. Hade nog just ätit frukost och gått i paltkoma i solen. De såg ut som sanna livsnjutare! Några bilder blev det, och jag njöt av att se hur bra djuren hade det. Varje gris skötte sitt, just som den ville. Vi köpte köttet och åkte hem. 

Hemma blev det grillad karré, och grillad potatis i en form med smör,grädde och ramslök. Så vi har också haft livskvalitet i dag, inte bara grisarna. 

F.ö. är grisar lika intelligenta som chimpanser eller kråkor. Och oerhört anpassningsbara.

Postat 2016-05-02 18:53 | Läst 3472 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En tillställning för de närmaste

1:a Maj i Tivoliparken, Kristianstad. Underhållningen som föregick demonstrationen (den hoppade jag över). Några pensionärer lyssnar på en  ung man som sjunger populära låtar. Han sjunger riktigt bra. Högt och rent. Och intill har Hassans tivoli i miniformat hyrts in, så de minsta som brukar leka på lekplatsen där om söndagar, kan uppleva spännande sensationer. I övrigt är där de vanliga söndagsflanörerna, samt de från fack/parti, som troligen yrkesmässigt verkar för desamma. 

Vädret var idealiskt, och fåglarna kvittrade en bit bort, där man kunde höra dem. 

Postat 2016-05-01 17:52 | Läst 2395 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 12 13