Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Kvällspromenad i staden

När jag för en gångs skull på åratal gjorde en kvällspromenad i staden, ja då tog jag naturligtvis några bilder också. Den ser förmodligen ut som andra mindre städer, och fungerar likartat. 

I staden har nyligen byggts en galleria, ganska stor med tanke på stadens storlek, endast hälften är klart och öppet. En del diskussion var det innan, många var rädda att det skulle bli för mycket butiker, det rådde nämligen ingen brist före direkt. Men ändå byggs nu ett stort handelscenter i stadens ena kant, kanske skall det balansera industriområdet som skall uppföras i andra kanten, med en del nybyggda bostäder emellan. Konsumtion verkar stå högst på agendan, oavsett. I gallerian finns det riktigt gott om parkeringsplatser, takparkeringen högst upp har fin utsikt över staden.Gott om plats i trapporna ner till butiker och matställen.Första butiken är systembolaget, där innehåll och kvalitet garanteras. Kvantiteten är upp till den enskilde.Det engelska ordet "bystanders" verkade passande.Rulltrappa rakt upp till bekvämlighetsinrättningen. På torget närmast finns ett alltid närvarande alternativ: korvalådan. Dansk korv, någonstans i varje äkta skåning finns en längtan till det gamla moderlandet. Gatsten är det gott om i staden, men stenläggare är en bristvara. Här stod ett likadant hus innan, men några pojkar var lite ovarsamma med elden hemma. De menade inget ont, men närapå halva kvarteret utplånades. Det blev ett vackert nytt hus, som smälter in väldigt väl. Staden har lite julutsmyckning till glädje för flanörer, de har tid att stanna och se på det. Denna bild var väldigt knepig för kamerorna, jag hade ju 5 i väskan, men efter framkallning tyckte jag G1X kom närmast verkligheten. 3 av de fem fick en beige dimma över bilden, direkt ur kameran. Slutligen bland julshoppare, butiker, arbetande, flanörer m.m. sitter en dam med sin LIDLkasse under detta träd, undrar vad hon tänker?

Postat 2016-12-16 14:46 | Läst 2218 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En mycket ovetenskaplig jämförelse

Jag gick en liten stund i staden ungefär kl 17 för ett par dagar sedan, och i min axelremsväska hade jag 5 kameror, som jag tog en bild av samma motiv med. Jag hade inte ändrat på inställningar, eller fixat något speciellt med dem innan. En del blev lätt suddiga, då jag är lite darrig. Och i min G1X råkade det bli .jpegfiler i av misstag, troligen vreds inställningsratten till "scen" när jag tog upp den ur väskan, som var lite trång och tung. 

Mobiltelefon Nexus 5X Nikon P300 Sony RX100 Canon G1X Canon 7M2 med Tamron 17-50 VC 

Postat 2016-12-15 12:32 | Läst 2581 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Mörka gatubilder i byn

 Det var ett par dagar sedan, det var minus åtta grader. Tog en tunn täckjacka och en Sony RX100 i fickan. Gick ut i byn.

Grannen hade eldat i sin vedkamin."Min" gata. Den enda jag gick på, 500 meter enkel väg.Sen gick jag förbi veterinärens hus. Hon har mycket jobb.Passerade en gata.Kom fram till en åker, här brukar storkarna stå, men inte när det fryser. Men nu började jag också frysa, Sonyns metallhölje var kallt att hålla i. Där bakom allen ligger en gård. Den hade en förfader till mig på 1600talet. Men det visste jag inte när jag flyttade hit.Här vid busshållplatsen vände jag.Gick tillbaka.Se där, en människa! Ett sällsynt fynd vid promenad i byn.Fläckvis halka på hemvägen.

Postat 2016-11-16 21:17 | Läst 1232 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Gatubild från Billeberga (900 invånare)

.......och i den lilla lilla byn fanns en liten liten tant som satt utanför det lilla lilla bageriet med sitt lilla lilla barnbarn.....

Postat 2016-07-04 13:20 | Läst 1183 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hemomkring

Börjar med  nästan-gatufoton, för det är både gata och torg. Fortsätter sen med trädgårdsblommor, där ämnet är outtömligt, känns det som. Måste därför ta bilderna i omgångar, det blir för mycket annars. För övrigt var det ju fullmåne, och då får jag ofta sömnstörningar. Kroppen är trött, men huvudet på högvarv, fullt av ideer. Så jag satt och gjorde vid trädgårdsbilder tills koltrasten började sjunga. Men i dag går jag på lågvarv.

Torget i Åhus, kl 10 en helgförmiddag. Endast pensionärer så dags som handlar.Här säljer lokala producenter sina varor, som kött av olika slag, grönsaker, bär, plantor, gott och dryck. Och sen en del andra. Det här är fina grejer. Riktiga varor till bra pris, det är så jag lever åtminstone.Inte så mycket folk ännu, skönt att slippa trängasOch här är inte-mat-avdelningenMed en 10A säkring till flera kylbilar och hela torget, fick en man rycka ut med mera ström. Och nu över till något helt annat. 2 blombilder tagna med mobilkameran. Den kan ge lite underliga effekter, på gott och ont. Först den här strålande-ljuset-effekten. Digitalisen är fin, men attan så giftig för små barn.Den här rosen kunde jag inte låta bli. Och sen de följande bilderna, tagna med Canon 1200D och Tamron 90.Den här doftpionen är underbar, men den vill sig inte på bild, känns det som.

Jersminen, doftjersmin. Underbart tung doft och bra häckväxt.Sen en trädgårdsvariant av blåklint. Så skarp och tydlig, att den nästan flyger på betraktaren. Men nu över till mina älsklingar, rosorna. Jag försöker avbilda dem som jag ser dem, som det känns. Denna rosa ger romantiska känslor, mjukt och milt, underbart.Och så en oemotståndlig, när ljuset plötsligt silar ner genom lövverket och faller på den. Lite gammeldags romantik en vacker dag, måste komma nära och känna doftenoch här med något gammal-kamera-filter jag fann på efternatten

Postat 2016-06-18 12:29 | Läst 1421 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera