Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

I går blev det glass

Måste vara minst 30 år sedan jag hade en sådan kylig, regnig sommar, 7 grader i natt, inget en Skåning är van vid mitt i sommaren. Men i går e.m. tog vi oss en tur till Åhus, där var det rent märkvärdigt hett i solen, åtminstone just den stunden. Men i vattnet var det 14 grader, det lockade inte. Det som fick mig till Åhus var glassen, där finns glassbåten i hamnen och glasskiosken med Ottoglass (småskalig, god) på torget. Och i den sistnämnda är det nog med EN glasskula i struten, den är större än ni kan föreställa er, fyller en stor nybakad varm (det doftar varm god strut över hela torget) strut nerifrån och upp över kanten. Jojomensan, missa inte det. 

 Först sitta en liten stund vid hamnen, många vackra träbåtar och lugn trafik i ån, där borta ligger gräddhyllan.     Sedan torget, kön var ganska lång.      Satte mig på trappan, bekväm position med god översikt. Provfilmade lite med kameran, men fortfarande far jag omkring för mycket med den, har inte lärt mig de långsamma rörelserna ännu. Lät filmzoomen, motsvarande ungefär 3000 mm, gå ut fullt och filmade ansiktet på en glassätande dam andra sidan torget, förvånande bra blev det.    Allt på torget handlade om glass, antingen åt folk, eller stod i kö. Mycket med familjemys, gott om plats för barnen att upptäcka omgivningen.      Hallåå-å familjen!      Förutom människor fanns där kajor, de drog också nytta av glasskiosken. Denna stirrade intensivt på min strut. Dela med dig nån gång!      Hjälper inte det får man gå närmare, ser du mig nu?      En ung kaja, långt ned i rangordningen. Täckfjädrarna över öronen var inte utvuxna.      Blir det ingen glass går det att inta en cool position, men ändå ha överblicken, kanske de tyska turisterna där borta?       Men här var det överhettning; flämtar desperat: ge mig glass - NU!

Inlagt 2017-07-10 08:15 | Läst 2155 ggr. | Permalink
Härligt med glass i Åhus! Riktigt gott är det, och fina porträtt på kajorna fick du!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-07-10 15:54
Tack Bjarne, blir mer förtjust i min lilla kamera hela tiden.
Härligt bildreportage med glassugna människor och Kajan som suktar även den. Var själv på en utflykt till en nedlagd gruva här i trakten som heter Stripa, och där blev jag bjuden på glass. Det är inte ofta jag äter glass ute men igår smakade det bra.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-07-10 15:57
Tack Stig, glass i varmt väder är inte fel. Men i svalt väder är det mer praktiskt, för då rinner den inte.
Små utflykter i närområdet kan kännas lite som semester.
Popular glasskiosk och jag blir riktigt sugen på just en våffla med glass. Gillar förstås dina kajor, de är ju oemotståndliga i mina ögon.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-07-10 16:00
Tack Lena. Ögon ja, de här hade inte den ljust isblå färg de ofta har hemma vid huset. Kloka fåglar är det, har gjort ingående antropologiska studier på människoarten.
Lena Holm 2017-07-10 19:43
Hej igen,
unga kajor har svagt brunaktiga ögon har jag läst, så den isblå blicken får de först efter lite erfarenheter i livet.
Hälsningar Lena
Åhus glass är gott och temperaturen syns inte på dina bilder, det ser ut som riktig sommar!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-07-10 16:05
Härligt gott! Det var riktigt hett, det var lä. Hemma var det jacka på, sval vind. Åhus glass finns inte mer, lokalt gäller Otto glass efter tillverkaren.
Ser härligt ut, var där en sensommar för kanske 15 år sen, visst blev det glass i Åhus då.. det minns jag! Gjorde en skaplig runda i hela vackra Skåne då..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-07-10 16:07
Tack Jan, inget stort landskap, så en runda går på några dagar. Men ska man se alla småvägar här är det mer en livstid.
Fina bilder och kul läsning. Alltid undrat hur folk orkar köa för glass. Fick han inte kicket Kajan? / Jörgen
Svar från Vibybo 2017-07-10 16:09
Tack Jörgen, kajorna får en och annan liten bit, modellarvode. Det var min fru som köade, jag slöade.
Det blev en fin samling sommerbilleder Stefan. Vi har også et par ishuse her omkring, hvor tilstrømningen er lige så stor som her. Jeg har stadig årets isvaffel (glasskula i struten) tilgode.
Og så fik du ovenikøbet stærk øjenkontakt.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2017-07-11 06:00
Tack Erik, det har inte varit så mycket sommar i år, mest dåligt väder. Men det gör inte så mycket.