Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

877 - 2 promenader idag

Efter dubbel antibiotikakur har den här gubben varit ganska ovanligt pigg. Det får firas med att försöka komma igång med lite bilder igen. På förmiddagen en promenad med frun på Ekenabben, ett friluftsområde vid staden, förr stadens fest och dansplats, belägen mellan järnvägen och sjön. Kommunen underhåller den väl med spångar och gångvägar, samt grillplats och handikapptoalett. Området nyttjas väl, eftersom det är väl handikappanpassat är där folk med olika handikapp mest varje gång jag är där. 

Nåväl, vi gick rundan

Det är så här vi vill se naturen, tämligen orörd på bekvämt avstånd.

Fina stigar, med vilobänkar

Nästan vid parkeringen passerade vi handikapptoaletten, en sorglig syn. Naturområdet har varit utsatt för fel besökare, har tidigare funnit slaktade mopeddelar i terrängen,och enstaka har dumpat grovavfall på parkeringen. Handikapptoaletten fick taket uppeldat förra året, och renoverades för 150 000 kr, det måste vara 2 toaletter så en är öppen medan den andra renoveras efter skadegörelse. Denna dag var många av kommunens gubbar där, av den nya handikapptoan fanns endast en förkolnad rektangel. I min ungdom fanns nidingsdåd som detta inte ens i tanken, sorgligt slut på promenaden. 

Så på eftermiddagen fick det bli en uppiggande tur vid ängarna bak Herculesdammarna. Där väntade tranorna, de brukar rasta där vår och höst.

Men de stannade inte länge

Längre bort svävade storkarna över värmedallret

och nere i gräset var en liten vän

lite längre upp hade någon trasslat till det lite

Där det var lä gick det att ta bilder på små saker, som denna individ, kanske ett slags pälsbi möjligen. Nä förresten, det är en hårig blomfluga, den har den där flugmojängen i pannan som bara flugor har.

Trollsländor trivdes i värmen ( som avlösts av åskskurar idag)

röda

och blå.

Det var allt för i dag, tack för titten.

Inlagt 2019-08-20 19:06 | Läst 1375 ggr. | Permalink
Ja, här var du på hugget! Många fina bilder!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2019-08-20 21:13
Tack Jan, härligt avkopplande sysselsättning, och så börjar jag få grepp om bildbehandlingsprogrammet.
Hej Stefan - det lyder dejligt for dig, at du er aktiv. Det blev en meget fin serie. Nummer 3 og dine flotte macrobilleder er mine favoritter her.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2019-08-20 21:16
Tack Erik, det är fint på den vägen, den hade din elektriska scoter klarat också. Lite värktabletter efter aktiviteten, så sover man gott hela natten. Sen var det torrt och fint i markerna så elcykeln kom fram i god fart.
Fint du har det bättre. Kul med tranerna har inte sett några sedan i våras. Fina trollsländor
Svar från Vibybo 2019-08-20 21:20
Tack Peter, humöret är något bättre nu när kroppen fungerar. Tranorna kommer i ökande antal nere vid sjön, det är en ganska ostörd rastplats för dem. Förr om åren så bara passerade de.
Roligt att se dig tillbaka, med fina bilder från en vacker tur. Gillar särskilt tredje bilden med stigen som vindlar fram i grönskan, det ser skönt ut. Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2019-08-20 23:13
Många tack Björn! Läste dina funderingar om universum och människan, men beslöt mig för att inte dyka in i diskussionen utan äta en bit äppelkaka istället. Människans sinnen, tankeförmåga och fysiska förmåga är synnerligen begränsade.
Khalad 2019-08-20 23:34
Instämmer helt!
Kul att höra att du är pigg och ute på promenad.
Många fina bilder från den rundan, trollsländor har en speciell betydelse för mig och extra fint att få se.
Så tråkigt med skadegörelsen du berättar om, kunde inte det buset hitta på något nyttigare att göra.
Svar från Vibybo 2019-08-22 12:21
Hej och Tack Margareta!
Det är högform ett antal dagar nu, och då gäller det att passa på, full fart!
Varit vid havet idag,tagit bilder och köpt hem en påse skaldjur för att pigga upp hustrun. De är redan uppätna, det gick undan det med.