Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

871 - bäver

Fortsätter av bara farten med bilder från sommarbostaden i Veniksel. Denna gång med bäver. Det är inget svårt foto, bara lista ut var den är för tillfället vid huset, ställa sig vid stranden, så kommer bävrarna, de är nyfikna. Synd för bävern, om den stöter på någon med kikarsikte. Själv fördrar jag att se på dem. Har smakat en lokal dryck, klar och stark med ett stänk från bäverns analkörtlar (bävergäll)  - en specialitet som man antingen älskar eller hatar. 

stora känselhår vid ögonen

vattnet ligger ovanpå pälsen, bävern är väl impregnerad med vattenfrånstötande ämnen.

här syns svansen tydligt, den smäller högt

Här under syns också den vattenavstötande effekten

och den bästa spar man till sist

Inlagt 2019-07-19 20:55 | Läst 1326 ggr. | Permalink
Va kul och fina bilder. Bäver har jag aldrig sett ute i det vilda
Svar från Vibybo 2019-07-19 21:59
Tack Peter, djurlivet där uppe är något helt annat, vilt och härligt med gott om plats.
Kul med Bäver! Har en större hydda här på insidan av Årsta Holmar i Årstaviken, i mitt 'närområde', tycker hyddan växer för varje år dessutom.. ser även en del färska bävergnag på en del mindre stammar då och då.. har en fin liten bit Bävegnagd stam i min bokhylla.. Fick fina bilder på en här för kanske 5 år sen där den satt och gnagde på kvistar, det var på vintern! Minns att jag skrev en blogg på det..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2019-07-20 07:52
Tack Jan, bävern har verkligen brett ut sig sedan man återinförde stammen med hjälp av norska bävrar 1922. Har sett bäverspår i nysnön längs med Helgeåns utflöde i Åhus. Tycker det är en trevlig djurart, bra att de återinförts. Längs med älven där de här håller till så finns det här och där släpstigar genom terrrängen från avverkningen ner till älven.
Kul med bäver och den sista bilden är verkligen toppen. Jag gillar den första och andra lite extra också för färgerna på vattnet. Trots att bävrarna ökat är det ändå inte så ofta man får se dem. Det vore extra trevligt att se dem på land.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2019-07-20 10:47
Tack Lena, tror få får se dem på land. Att de skulle vara så oskygga hade jag inte väntat mig, men om någon å andra sidan skulle börja jaga dem på denna plats, skulle situationen nog bli annorlunda. Jag känner markägaren, men vet ej hur han ställer sig till jakt på dem. Det blev lite olika ljus i bilderna med växlande väder, men den gröna färgen är trevlig.