Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

709 - blandat om våren

Våren framåtskrider i god fart, livet går sin gång, och det är bra.  Mindre bra är fågelinfluensan som tagit död på en stor del av havsörnbeståndet här. Var i går i en djurpark med mest exotiska fåglar, fick intrycket att en del av dem också drabbats. En tornfalk låg tillplattad på vägen här utanför, den måste varit sjuk. Ledsamt, men nu går livet vidare, vi gläds åt solen och alla vårens manifestationer.      

   Startar med den kinesiska pionen           morgondaggen           persikoblomma         och bärnsten som är så fint        ett abstrakt foto         Över till kärrhöken        men där flög en gås emellan        kärrhöken ja, parning vid boet        sen en tur runt detsamma        som jag vanligtvis ser kärrhök        tillbaka in, den såg stramt fin ut         och så tillbaka ut i trädgården där hönan kastar en snabb blick mitt i födosöket. Har inte sett henne i går eller i dag, kanske ligger hon. Tuppen har nu synts gå omkring planlöst runt huset och muttrar lite för sig själv.     S

Inlagt 2018-04-23 15:13 | Läst 2452 ggr. | Permalink
Mycket fina bilder! Gillar morgondaggen på blommorna förutom kärrhökarna som du fångat väldigt bra. Bärnstenen var ett trevligt inslag. Men vad är den abstrakta bilden för något?

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2018-04-23 18:13
Tack! Det är ljusblänk i ett glasförmål, och bilden har blivit riktigt hårdhänt behandlad i Lightroom.
Härliga vårbilder Stefan! Skoj med bilder på kärrhöken. Första och näst sista är de bilder som jag fastnar mest för och så den abstrakta, den var riktigt skoj!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2018-04-24 07:46
Tack Bjarne, jag tar bara bilder på det som råkar vara i närheten, och ofta blir det så mycket att det blir bilder högst ett par gånger i veckan, det räcker .
Fint på kärrhöken samt blommorna med dagg
Svar från Vibybo 2018-04-24 07:49
Tack Peter, de där kärrhökarna håller alltid ett långt säkerhetsavstånd, hade tur här bara.
Kärrhökarna är ju toppen men också blomsterprakten som ni har där nere och du visar så fint. Trist med fågelinfluensan och att den börjar märkas så pass mycket.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-04-24 07:51
Tack Lena, vad jag förstått är det just örnarna som fått den värsta smällen. Har inte sett en enda de sista veckorna. Men de hämtar sig med tiden. Kärrhökar är häromkring notoriskt svåra att komma nära.
Våren är längre gången hos dig, ser jag. Tittade nyss på vårt äppelträd och nog väntar den nu ivrigt på lite mer sol och värme med sina sprängfulla knoppar.
Fina bilder på både blomster och fåglar.
Svar från Vibybo 2018-04-24 13:45
Tack Margareta, termometern visar 14 grader ute, men det var kylskåpskänsla ner mot havet i dag.