Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

När ålen fick huvudrollen

Framtiden blir allt mer oförutsägbar. Hade du för en månad sedan satsat en slant på att det offentliga samtalet den tredje veckan i januari 2023 skulle handla om ål? ( Bilden har inte med detta att göra) Det såg man inte komma. Den metamorfosen blev verklighet när statsministerns statssekreterare fastnade med fingrarna i en ålryssja, och tagits på bar gärning av havs och vattenmyndigheten i Karlskrona skärgård. Han hade fiskat ål och ljugit om det.
Så, vad hände, kunde han åla sig igenom den situationen. Nu i januari dömdes han till dagsböter för tjuvfiske efter att olagligen fiskat ål. Och kanske genomgår också han en metamorfos! Tänk om han kommer ut på andra sidan som en ny människa, och nya värderingar. Men sånt händer nog bara i romaner //// Robert G

Inlagt 2023-01-22 12:20 | Läst 718 ggr. | Permalink
Det var ju rejäla dagsböter, typ 35000:- , och den som sonat sitt brott ska väl inte få näringsförbud. Men politiken är en förtroendebransch och ibland tar förtroendet slut.