Vardagsliv

Det regnar halva dagen, välbehövligt. Sitter inne, läser tidningar och nyheter. Nu ska det ta fart med vindkraft. Är det inte lite granna fascinerande att höra högste ministern med entusiasm deklarera beslutet. Samme minister och regering blott för några månader sedan angav en helt annan inställning. Det är sånt man funderar över. Och plockar med bilder och en massa administration som blivit liggande, ja, ni känner igen det. 
Plockar lite grönt nere vid bryggan, kajp heter det på gotländska men vi säger skogslök. Den är som finast nu. Hacka ner i en sallad eller stek den snabbt i lite olivolja och strössla över lite flingsalt. Gott till det mesta.

Herr och fru nötskrika har under veckan börjat bygga bo i skorstenen. Ingen ansökan om bygglov. Jag röker ut dem. Resolut. Sen klättrar jag upp och plockar ner bygget. Jag får en känsla av att det här kan utvecklas till ett ställningskrig...

Inlagt 2023-05-16 17:36 | Läst 1026 ggr. | Permalink
Ja, en åsikt kan ändras, vartefter man får 'insikt' hoppas man nog alltid på.. Så är det väl inte alltid! Trevligt med löken, och trist för nötskrikan som inte riktigt haft insikt ang. en skorsten..
Hälsn!

https://fof.se/artikel/2018/10/helt-ratt-att-ha-fel/
Svar från mombasa 2023-05-16 18:35
Tack för länken. kloka tankar.
/Gunnar S
Hästhandlare hette det förr! ;) Vad gäller Vallöften alltså! :)
/B
Svar från mombasa 2023-05-16 22:24
Ja så kan det vara. En löver va en vill ha…
/Gunnar S
Jag funderade över vad det var för slags lök, för det ser ju ut som en lökväxt. Har inte hört talas om kajp eller skogslök men vi stötte på vild blommande gräslök på Gotland en gång. Jag har haft ett sånt krig med kajor. Första året vann kajorna, som hann kläcka sina ungar innan jag förstått vad som var på gång. Andra året och efter två olika typer av galler, gick det inte att bygga bo i skorstenen.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2023-05-16 22:29
Skogslök, Allium scorodoprasum. Inte helt ovanlig. Vilt blommande gräslök hittar man mycket av i Sthlms skärgård. Ofta fotograferad i motljus :-)
I år blir det nog inga ägg i skorstenen. Jag är före. Men det är ok att boa i naverlönnen intill huset. Det har gjorts förr.
/Gunnar S