The Dales Way 2008.

För tolv år sedan vandrade vi längs med the Dales Way i Yorkshire. Från Ilkley till Windermere. Det var den vandringen som visualiserade det man hör på väderrapporten, "ett djupt lågtryck rör sig långsamt över Brittiska öarna", och begreppet ihållande regn. Om man nu har förmågan att bortse från sådant var det trevligt och naturskönt på ett engelskt sätt. Som en enda stor kuliss till en engelsk serie (I vår herres hage SVT utspelar sig i de där trakterna.) I varje flodkrök förväntar man sig en flugfiskande gentleman i tweedkavaj, och på de slingriga vägarna en racing-green Morgan, kepsar och fladdrande halsdukar. I verkligheten är det just så här det ser utmen kanske mer av Land Rover och bräkande får.

Mins inte vad den här floden heter. Ett stillsamt duggregn.

Järnvägsstationen i Dent ligger ganska långt från Dent. Annalkande spöregn.

Morgonutsikt från ett B&B. I väntan på en engelsk frukost. Det kan behövas om man snittar ett par mil om dagen. 

(Silver Efex är verkligen en bra genväg till svartvitt. Här fick det bli Plus-X simulering. Liten aning mer kontrast och efterskärpning med högpass. Svart ram eftersom hela hela negativet är med. Nikon D70.)

Inlagt 2020-11-21 15:32 | Läst 1423 ggr. | Permalink
Jag har jobbat i Skottland för många år sedan och jag känner igen mej i vädret. Bilden med huset är suverän, så engelskt. Vi upptäckte att SVT sände "I vår herres hage" förra helgen och ska se avsnitt två ikväll. Jag har även läst böckerna och förstås sett den gamla serien, det var ju en höjdpunkt när den gick. Då ville jag gärna bli veterinär men det blev husdjursagronom istället.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2020-11-21 23:11
Tackar och bockar. Jag såg den ”gamla” serien när det begav sig, gav den nya en chans. En sak ska kan man säga om engelska serier, att vara scenograf, attributör måste vara en fröjd! så mycket knowhow om allt från gafflar till skodon finns inte i detta land.
/Gunnar s
Fina bilder med en fint text!
De flesta lågtryck, som sagt, går i land på Brittiska öarna! :)
/B
Svar från mombasa 2020-11-21 23:13
Tack och bock. Visst är det så att när det blåser NO så känner man lite, lite granskogsdoft i luften. det är taigan. Men en rivig SV för med sig en doft av tång och saltvatten.
/Gunnar S
Fina svartvita landskap och intressant text, hälsningar/ Björn
Svar från mombasa 2020-11-21 23:14
tackar så mycket! Det är ett väldigt märkligt landskap. och ett mycket omväxlande väder. ofta snygga himlar för en fotograf.
/Gunnar S
Gillade både bilder och text. Fin vandring trots engelska och skotska vädret.
Svar från mombasa 2020-11-21 23:15
tackar! Jo dt var en fin vandring. En av flera som jag faktiskt utnyttjat för ett tecknat projekt.
/Gunnar S
Fina regntunga bilder med härlig stämning, hoppas ni inte tältade! Må gott, LO
Svar från mombasa 2020-11-21 23:16
Tackar så mycket. Nä, tält, det hade varit droppen om man säger. Men trevliga B&B utmed vägen. Och dagsavslut på nån lokal pub. Inte dumt.
/Gunnar s