Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Det där med badhus

Jag har aldrig gillat att bada i badhus, däremot kunde jag inte motstå att ta en bild på detta badhus.

Inlagt 2021-12-07 17:46 | Läst 781 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spännande, var står detta övergivna hus?
Svar från mojje 2021-12-08 16:30
Tack Lars, jag väljer dock att inte skriva ut platsen här.
Liten bassäng? Smått komiskt faktiskt.
Hälsningar Lena
Svar från mojje 2021-12-08 16:27
Jag vet inte riktigt vad det innehåller för möjligheter, duschar fanns det nog tror jag. Själva badet kanske var via bäcken bredvid. Tack för din kommentar.
Nästan en kopia på ett badhus som dominerade min uppväxt. Varje fredag under vintern så var det bad, damer 16-18, herrar efter det..Fick gå med mor i början men när man uppnått buskhöjd så blev det att åka med farsan. Vår bybastu innehöll en väl tilltagen vedeldad bastu, ett tvättrum med dusch, badkar och ett gäng handfat plus omklädningsrum. När det fanns nysnö blev det språngmarch från bastun och ut till snöbad. Ett av minnena som lever kvar är att vi hade mindre zinkbaljor med kallt vatten i bastun för avkylnining och stänk på heta stenar.
Gubbsen brukade ta sin balja och skvätta på stenarna för att öka ångan. Såklart ville jag göra detsamma men med min ringa längd och brist på styrka gjorde att jag hällde det mesta på stenarna...Då fick ett gäng ångande kräftfärgade gubbar bråttom ut ur bastun ;)
Efter badet var det alltid sill, ägg och bröd och risgrynsgröt, dåtidens fredagsmys.
Tack för minnesbilden. Vår bybastu är numera fritidshus..
Svar från mojje 2021-12-08 16:29
Kul att höra din historia kring detta, det låter lite som att detta badhus innehåller ungefär så som du berättar. Tror dock inte det varit i drift på länge, det finns ju en bäck bredvid så jag förmodar att den var involverad i detta "badställe" på något sätt.