Syftet med denna blogg är att kontinuerligt, publicera bildmaterial. Detta för att utveckla mitt bildskapande, och förbättra mitt hantverk som fotograf.

Början på en resa....

Jag jobbar till vardags på Tietoevry i Skellefteå som konsult. Sedan en tid tillbaka jobbar jag fyra dagar i veckan, detta för att kunna ägna mig åt min stora hobby foto. Denna blogg kommer att innehålla bilder som har skapats under min lediga dag. Innehållet kommer att skifta, men de flesta bilder kommer att innehålla människor, i någon form. Men ingen regel utan undantag. 

Bloggens titel, "Från lekman till fotograf". Speglar syftet med min blogg. Att starta min resa genom fotografin, från lekman till fotograf. Folk pratar om att man måste lägga ned 10 000 timmar på något för att bli bra. Jag ser detta som starten på min resa.

Jag har en förkärlek till svartvita porträtt, med ett kvadratisk format. Så det lär komma fler med den stilen.

Bilden ovan är tagen i lägenheten, den föreställer min far Leif. Ljussättning, led-ljus från kamera höger, med ett paraply.

/Stefan

Inlagt 2023-04-22 13:06 | Läst 594 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Välkommen på FS.
Det var en mycket bra och levande bild på din far. Ett optimalt utnyttjande av det kvadratiska formatet.
Välkommen!

Jag, och säkert många fler här, ser fram emot att följa din resa.
Trevligt porträtt!


/F
Hej Stefan,
välkommen till FS bloggarna Jag ser fram emot att ta del av dina kvadratiska porträtt eller vad du nu kommer fram till att du vill visa. Det där med att "folk" pratar om att man måste lägga ner 10 000 timmar...spontant tror jag att det är mest män som ligger bakom den åsikten :-) Men vi kanske får möjlighet att diskutera det framöver.
Hälsningar Lena
Kudos för att du går ned i arbetstid för att satsa mer på din hobby. Gillar det tänket.

Du kommer inte att ångra de porträtten som du tar av de nära och kära som din far i exemplet ovan.

Jag själv har aldrig tagit porträtt med konstgjort ljus så jag har inga konkreta råd att ge men ett par grejor som jag hänger upp mig på lite i fotot av din far är den ljusa reflexen på den vänstra glasögonlinsen. Och att armbandsuret är så ljust för att det reflekterar nån ljuskälla. I övrigt tycker jag att det är fint porträtt.

Mvh
Fredrik
Hej,
Ett fint porträtt, där du utnyttjat det kvadratiska formatet fullt ut och fått en fin lugn och harmonisk bild av farsan. Hans posering ger liv åt bilden, utan att "stressa till".
Ljussättningen ligge helt i linje med resten av "tänket" kring din bild. Lugn, mjukt lite dovt ljus utan dramatiska skuggor.
Snyggt jobbat
//Conny