Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LIKES, CLICK, LÄST OCH SÅN´T

***

Jo, jag vet, helt plötsligt över 2000 "läst" på mindre än ett dygn. Konstigt? Inte alls, jag ska straxt förklara (för den som vill).  Först vill jag bara säga att jag bloggar för att jag vill dela med mig. Alltså visa en del av mina bilder och berätta vad jag tänker eller vad som händer mig offentligt. Just att få dela offentligt och ofta få feedback på ett eller annat sätt är  för mig grund-idén med bloggen. Jag antar att det är ungefär lika för tex författare. Jag gissar dom skriver för att få dela med sig av sina liv, sina fantasier, sina erfarenheter, tro eller vad det nu är, inte bara för att få så många läsare som möjligt . Ni vet det där syrliga bara som betyder att författaren/ fotografen  prostituerat sig  och bara publicerar sig i syftet att bli populär - trots brist på innehåll eller konstnärlig nivå. 

*

För vilken gång i ordningen jag berättar vet jag inte, men det är definitivt ingen hemlighet att jag ofta delar mina bloggar på FB. Mitt fotograferande kretsar, förutom kring familjen, huvudsakligen kring mina hembygder - Finspång, Korsheden/Söderbärke och Ludvika. För var och en av dessa platser finns en lokal FB-sida där jag  ofta delar bloggarna som är av intresse just där. Om ni tror att jag gör det bara för att få så många likes som möjligt tror jag det säger mer om er än om mig. Det finns få som är så intresserade av Finspång som dom som bor där, detsamma gäller Söderbärke, Ludvika eller i stort sett vilken annan ort som helst. På alla tre orterna har jag just genom bloggarna delade på FB-sidorna fått massor av feed-back, många nya bekantskaper och återupplivat ett flertal mycket gamla kontakter som jag nu har fortsatt kontakt med. Och såklart är det med bloggen på FS som utgångspunkt jag gör detta, istället för att sitta och skriva FB-inlägg på flera olika sidor. På FS kan jag disponera innehållet, bilder och text, på ett helt annat sätt än vad i varje fall jag kan göra direkt på FB. Bloggen på FS är mitt råmaterial och jag har svårt att tänka mig att FS inte skulle gilla att få in nya besökare. 

*

Resten vet ni ju, jag fick fakturan på bilförsäkringen som höjts med 50 % pga av Finspångspostnumret. Det tyckte jag var något politikerna i kommunledningen borde känna till, övriga Finspångsbor också. Och jag vet av erfarenhet vad som händer om jag är öppet kritisk mot något i Finspång på Finspångssidan i FB, den som heter Finspång i mitt hjärta. Dessutom med en så provokativ rubrik. Så visst har jag medvetet bidragit till de många besöken.

*

*

***

Postat 2021-09-05 19:19 | Läst 824 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

DAGS ATT LÄMNA FINSPÅNG?

***

Det kostar att bo i Finspång. Häromdagen damp fakturan för bilförsäkringen ner i lådan. Den har alltid varit dyr, helförsäkring och obegränsat miltal. I fjol gick den på 13500, i år ville Moderna ha 20500, en ökning på sådär 50 %. Jag trodde dom skrivit fel och ringde Moderna. Först trodde kundhanteraren också att det blivit fel men hon skulle tala med sin chef, hon fick inte ändra priser själv. Straxt var hon tillbaka och berättade att det var rätt pris. Höjningen berodde på det postnummerområde jag tillhörde har haft mycket inbrott och skadegörelse  på bilar i området, Finspång alltså. Och jag har sett på Finspångssidan på FB att det varit extra mycket sånt, från buskörningar till ren skadegörelse. Buskörningar har pågått länge, speciellt vintertid. Det vrålar av trimmade bilar i centrum på vinterkvällarna när det finns snö. Att det händer nå´n gång då och då skulle kunna vara ok, men inte nästan varje vinterkväll i många många år. Och det är ju inte så konstigt, vi har en polisstation i Finspång, men den är sedan ganska många år obemannad  utanför kontorstid. På något konstigt sätt verkar det som bilmarodörer och andra fått reda på det? Men det är ju bara drygt 20 000 invånare in Finspång, vi får väl skylla oss själva som valt att bo just här. Men nu är skadegörelsen alltså av sån omfattning att försäkringsbolagen höjer priserna i just Finspång.

*

Medan jag är på det humöret kommenterar jag gärna Vårdcentralen i Finspång (obs det finns bara en), gissningsvis en av landets sämsta. Nu har man precis tagit halvmiljardsatsningen på nya Vårdcentrum i bruk, där man i broschyrer och annan information skryter om hur otroligt bra samarbete som råder mellan regionen (landstinget) och Finspångs kommun. Problemet är bara att det fortfarande knappt går att boka tid. I all information från vårdcentralen, på nätet och på annat håll, berättar man om hur väl man tar hand om alla, det är bara att ringa, telefontiderna är mellan 0600 och 1600. Det är bara det att efter ungefär klockan åtta på morgonen är alla telefonkontaktmöjligheter bokade, det går inte att nå varken sköterska eller någon annan. Detta har varit lika år efter år, i många många år. Har jag förstått info rätt drivs denna vårdcentral av, eller åtminstone ihop, med landstinget. Jag tror inte något privat företag - vare sig vårdcentral, butik eller industri - skulle kunna bedriva verksamhet med den inställningen till kunderna.

*

Det finns en del annat också, 51 :an går fortfarande rakt genom västra delen av centrum. Där passerar den en av ortens största skolor. Komplett obegripligt. Jag vet att det i första hand är Trafikverkets och Statens huvudvärk men kanske har kommunledningen lite påverkan också? Eller åtminstone borde dom ha sina kontakter med Trafikverket det är nog många som vill ha del av deras pengar, man får nog ligga på för att få sin del.  

*

Jaja, nog för den här gången. Men jag ringde förstås först till Länsförsäkringar och si, där kunde jag få min försäkring för drygt 9`, alltså mindre än hälften det Moderna ville ha. (Bara så ni vet, jag har stämt av mellan bolagen tidigare år också, och då har Moderna varit billigast). Så nu har jag sagt upp försäkringen på Moderna. För övrigt tror jag kommunen har en del att göra om man vill att sin egen framtidsplan ska bli verklighet. Där ska kommunen öka sitt invånarantal från 20 till 30´. Just nu rekommenderar jag inte en människa att flytta till Finspång.

*

*

***

Postat 2021-09-04 22:38 | Läst 3114 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

DET SKA BÖJAS I TID......AGNES

***

.....det som böjt ska bli. Dom tre första bilderna är från 2012, då gick Agnes i första klass. Så i sommar har det helt plötsligt blivit på allvar liksom.

*

*

*

*

Här är hon uppe i Korsheden för en månad sen, just tillbaka efter en träningsrunda

*

här

Det här är från friidrotts SM i Norrköping för en vecka sen. Den här helgen är hon med i ungdomsfinnkampen i Sthlm

*

***

Postat 2021-09-03 17:37 | Läst 1709 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

DAGENS IHOP-PLOCK

***

Som jag var på synkontroll (glaukom, nu varje halvår) på Kungsgatan i Norrköping måste jag ju passa på att ta några bilder från stan. Gatufoto är det nog men några spännande saker uppfångade jag inte precis, inte jagade jag kompositioner med lämpliga affischbakgrunder heller. Jag hade 20 minuter på mig innan jag måste vara på plats. Men jag fotar det jag ser, det är helt ok. De är väl så Daido Moriyama gör också, ändå ser mina bilder ser inte ut som hans, ännu. Han går nog dagarna, månaderna och åren i ända,. jag började här med 20 minuters fegfotande sittande på en stenbänk med kameran i knät

*

Första bilden fick bli svartvitt, det passade den lätt bistra minen. Med kameran  knäet kan han inte veta om jag fotade

*

Grabbarna som kom på cykel var mer avstressade, ingen instuderad stil att hålla koll på. Vanliga cyklar, det ger extrapoäng hos mi

*

Jag satt alldeles bredvid en av ingångarna till universitetet , kanske någon gasque eller nollning skulle planeras? Aktuellt och diskuterat transportmedel behövdes i alla fall 

*

Fast lite mer avancerade fordon rullade också förbi

*

Skorna var utvalda för att synas, det kunde jag ju inte säga nej till          

*

Annan style och outfit

*

Kuta för egen maskin är ju nyttigast

*

Till sist drog jag mig mot bilen efter förrättat värv. Här två blivande socionomer - årskurs 2 - som förbereder lite hjälp och uppgiftern för ettorna som just kommit till stan. Dess frågade jag också om dom hade en något emot att bli fotade, det hade dom inte.

*

***

Postat 2021-09-02 22:13 | Läst 1241 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

GAMMALT - SYNDER OCH SÅNT - 1964

***

Svartvitt var mitt val ända in på 70-talet. Färg var för dyrt, krångligt och inte kunde jag förstora såna bilder själv heller. Där har ju Bengan och alla andra som kör svv en poäng. Dessutom, negativ kan sparas, som dom dyrgripar dom är. Jag har ganska många svartvita negativ sparade, från de första åren på 50-talet och framåt. Mest har jag visat dom äldsta bilderna här, från 50-talet. Men jag fortsatte som sagt ända in på 70-talet med svartvitt.  Dom här bilderna är från sommaren 1964. Den sommaren gjorde vi (Chalmers F3) vår studieresa, Frankrike och Italien var länderna. Det här är lite kompisbilder jag plockade fram i kväll, nästa vecka är det ett återföreningsmöte med resp i Göteborg. Vår värld, I:s och min, börjar bli ganska rörig så vi/jag kommer inte resa ner, men jag har lovat plocka fram några bilder.  

*

På bussen ut till Torslanda

*

Ni tror mig kanske inte, men det här var min första flygresa, fyllde 24 på hösten. Planet var typ DC-3:a, alltså med stjärthjul, men det var ingen DC-3:a. Gick inte så högt, stora fönster som ni ser och inga luckor för bagaget.

*

Tre av kompisarna, var kan jag inte säga. Paris kanske?

*

På tåget från Nice till Genua. Och jodå, jag rökte fram tills vi fick barn 1968. Mest pipa, det var billigast. Undrar om det inte var Lennart Carlsson som tog den här bilden på mig, han som sitter till vänster i bilden före....

*

Knappt hade vi kommit över gränsen till Italien (Ventimiglia) förrän det blev ett långt stopp. Det visade sig att vårt lok blivit överhettat och hade motorbrand. Det tog några timmar innan vi hade ett nytt lok, men fram kom vi så småningom.......

*

***

Postat 2021-09-01 21:45 | Läst 1921 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4