Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GODMORGON VÄRLDEN!

***

Önskar er alla en riktigt fin dag!

*

*

***

Postat 2020-05-28 09:31 | Läst 1430 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

FINSPÅNG BY NIGHT

***

Bara några dagar kvar så är också maj förbi, det känns nästan som jag inte hinner med, trots att jag är pensionär. Den här majmånaden har för det mesta känts som april. Vädret har växlat, ena timmen sol, nästa regn och åter nästa hagel.  Också när jag betraktat molnen, dom har ofta varit tyoiska aprilmoln. Nu är vi på väg in i en varmare period och dom sista dagarna har varit väldigt behagliga, runt 20 C, tillräckligt  för att sitta ute för det mesta.

*

Bilden är från i lördags kväll, framåt halv elva på kvällen. En tidpunkt då Finspång  inte precis kryllar av folk, det gör det fö inte särskilt ofta över huvud taget. Jag tog mig ändå ut en liten stund och med mig hade jag kvällskameran, min första A7:a, en A7S. Visserligen bara 12 Mix men funkar fortfarande otroligt bra i dåligt ljus., kvällsbilder på fri hand är inga problem. Det är det nog inte med någon modern systemkamera fö. Dessutom, här räckte det fö med ISO 500, inte ens hög-ISO, så inte för det.

*

*

***

Postat 2020-05-27 23:12 | Läst 2852 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

FORTSATT TRÄDGÅRDSJOBB

***

Efter att den lilla behändiga Bobcatgrävaren var här i förrgår fortsatte jobbet idag

*

Framför P-platsen hade dom med grävarens hjälp släntat upp en mjuk stigning och den smala gamla betongtrappen är borta.. Här la dom först ett lager bra jord, därefter lägger dom här en oregelbunden gångstig av dom gamla cementplattorna

*

Markväven ska (åtminstone några år) hålla gräset från plattorna

*

Så ytterligare lite jord så det fyller upp kring plattorna

*

Nästan klart

*

Här har den biologiskt nedbrytbara väven lags på. Den är gödslad och klar och innehåller lagom mängd gräsfrö och skall nu bara hållas lagom fuktig 3-4 veckor så är ny gräsmatta klar. Enstaka bara fläckar sår vi i.

*

Här är nu hela den gamla sträckan med dom stora bukettaplarna och mängder av risiga buskar fixad, ett lager jord pålagt och därefter ett tjockare lager barkmull. Här kommer vi sätta åtta kopparhäggmisplar lagom utspridda och dom placeras ganska långt till höger i bild (dom får så småningom en bredd på 3-4 m). Mellan dom sätter vi 10 st klätterhortensior som kommer täcka stubbarna och marken. Längst till höger lagar vi gräsmattan på samma sätt som framför P-platsen.

*

Staketet, som stått under bukettaplarna och nästan dolts av alla små skräpbuskar som vuxit under aplarna är nu äntligen frilagt (även på trottoarsidan har buskarna täckt åtminstone halva höjden, ställvis mer) men faktiskt i riktigt gott skick. Här har jag redan hunnit måla om utsidan!

*

Och jag är fortfarande oerhört nöjd både med deras sätt att jobba, oerhört målmedvetet och uthålligt, men också med förmågan att komma med förslag på detaljproblem som dyker upp.

Toffes transport och anläggning AB

***

Postat 2020-05-27 20:01 | Läst 1493 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

TÅGET FRÅN FINSPÅNG

***

Det är många år sen persontrafiken på järnväg till Finspång försvann. Det gamla spåret upp mot Ljusfallshammar (en gång i tiden ända till Örebro, smalspårigt) är också sen länge upprivet och borttaget. Däremot finns fortfarande godstrafik ned till Kimstad där spåret ansluter till stambanenätet. (Det går nog knappast efter någon tidtabell, men kanske ett par gånger i veckan.) Trodde jag, via FB-kommentarer har jag lärt mig att det går två gånger per dag, middag och kväll och att det inte transporterar för Siemens. Två gånger sista månaden har jag fått stanna för rött ljus när jag vid sex-halvsjutiden på kvällen varit på väg till Ekön. Det är storindustrierna Gränges Aluminium (och Siemens) som får en del av sitt tunga transportbehov  tillgodosett.

*

*

***

Postat 2020-05-26 22:44 | Läst 3456 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

TRÄDGÅRDSRENOVERING

***

Så är vi då igång med fortsättningen av trädgårdsrenoveringen. 

*

Helt plötsligt kändes min bil väldigt liten

*

På släpet fanns en liten behändig Bobcat, med större kapacitet än man kunde tro

*

Här under dom tidigare bukettaplarna var ett enda virrvarr av skräpbuskar

*

Ingemor kollar såklart också

*

Croppar bara på skoj eftersom det är vidvinkeln jag skrev om igår som sitter på

*

Nu börjar det likna något

*

En av skatorna i närheten har genast upptäckt att här är matbordet dukat

*

Men det finns en del att göra på andra sidan huset också

*

Jorden hamnar på släpet

*

Så hade skatan vänligheten att sätta sig i en av våra självsådda bukettaplar, det får bli sista för idag!

*

Eftersom jag är väldigt nöjd med insatserna hittills talar jag gärna om att firman som gör jobbet är

Toffes transport och anläggningar AB

***

Postat 2020-05-26 16:13 | Läst 2178 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa